Sivut

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

MINIONIT KYLPYTYNNYRISSÄ

Monen kakun tarina alkaa sillä että kakkuun toivotaan joku tietty hahmo tai kukka minkä ympärille rakentuu isompi kokonaisuus. Sen jälkeen muokataan makumaailmaa mieltymysten mukaiseksi ottaen huomioon mahdolliset erityisruokavaliot. Toki kakun koko on myös olennainen seikka jota ei sovi vähätellä. Sen mukaan kun muokkautuu koristeiden koko.

Tämä kakku sai alkunsa minion heliumpallosta joka asusti synttärisankarin kotona. Siitä eteenpäin sain vapaat kädet toteutukseen.

Tämä vaihe on aina yhtä haastavaa ja innoittavaa! Etsiä inspiraatiota ja tehdä kakusta omannäköinen. Inspiraation etsintävaihe sijoittuu useasti yön tunteihin. Silloin kun talo on hiljainen ja perhe on unten mailla. Tosin, meillä osallistuu koko perhe harrastukseeni joten kyllä täällä päivälläkin ideariihi on vauhdissa. Nämä "pojat" valikoituivat kakkuun tyttöjeni ajatuksesta eli saanen esitellä Bob, Kevin ja Stuart kylpytynnyrissä.

Kylpytynnyrin täytteeksi valikoitui kirpeä puolukkamousse ja pehmeä vaniljamousse. Täydellinen liitto. Kakun pohjana toimi mehevä suklaakakkupohja (jauhoksi valikoitui Sunnuntai gluteeniton jauhoseos). Ympärille ladoin Brunbergin maitosuklaapötköjä.




Koristeet;
- Renshaw, keltainen sokerimassa
- Renshaw, farkunsininen (powder blue) sokerimassa
- Renshaw, pinkki sokerimassa
- Renshaw, musta sokerimassa
- Renshaw, ruskea sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Wiltonin vihreä pastaväri
- Wiltonin oranssi pastaväri
- Wiltonin sininen (taivaan sininen) pastaväri
- elintarviketussi Jet Black
- Nonparelli (dr oetker, silver koristerakeet)
- Wiltonin sokerihelmet, kulta
- hortensia koristemuotit, 3 kpl
- Confetin kukkamuotit, 4 kpl
- Wiltonin kakkukynttilät, pastelli 
- Confetin elintarvikeliima
- Confetin CMC-jauhe

Kakun sitoo kauniiksi kokonaisuudeksi Sonjan Sisustuspuodista ostettu musta organzanauha. 

perjantai 19. kesäkuuta 2015

VANILJA-RAPARPERI JUUSTOKAKKU

Juhannuspöytään, jälkiruoaksi, leivoin tänä vuonna juustokakun joka sisälsi kirpeää raparperiä ja makean pehmeää vaniljaa. Täydellinen makujen liitto. Kruununa kakun päällä kermaruusuja.