Sivut

tiistai 22. syyskuuta 2015

Suklaakonvehdit

valmistuivat MBakeryn tiloissa, Mikko Hietalan opissa. 




Kurssin pituudeksi oli ilmoitettu viisi tuntia ja nuo tunnit käytettiin intensiivisesti konvehtien valmistamiseen, aina alkumetreiltä päätepysäkille. Tässä vaiheessa totean heti että käsitykseni konvehtien hinnasta sai täysin eri mittasuhteet kun pääsin kokeilemaan konvehtien tekoa. Prosessi on hyvinkin aikaa vievää ja vaatii äärimmäistä tarkkuutta eri työvaiheissa. Konvehtien hinnalle on siis olemassa erittäin hyvä syy!

Mikko tarjosi uutta tietoa kuin tarjottimella ja koska koko prosessi oli käytännössä katsoen uutta, ainakin minulle, aina suklaan temperoinnista itse suklaan valamiseen saakka niin voin kertoa että Turusta kotiin ajoi hyvällä tavalla, pää täynnä, uutta tietoa oleva kurssilainen. Kurssilainen, jonka auton etupenkillä matkasi hurmaavia suklaakonvehteja joissa makuna oli mm. minun ja parini loihtimia maitosuklaakonvehteja tyrnipyreellä. Taivaallista herkkua :)  Saimme ottaa myös toisilta pareilta mukaamme eri makuyhdistelmiä ja en voi kuin todeta että kerta kaikkiaan loistavia makuelämyksiä. Tämä kurssi oli suklaanystävän täydellinen paratiisi.




perjantai 18. syyskuuta 2015

PALKINTO, Dr Oetker

leivo ja koristele viikkohaasteen aiheena oli Gluteeniton-leivonta.

Tällä kertaa viikkohaasteen arvonnassa voitin minä! Tällainen paketti postista tänään saapui :)

Silikoninen leivontasetti

Gluteeniton suklaakakku