Sivut

torstai 20. syyskuuta 2018

Mango- ja passionhedelmämarengit

saivat makunsa makutomusokeriperheen uudesta jäsenestä ♥





Makutomusokerien huima voittokulku jatkuu ja uutuus makuja putkahtaa vähä väliä esiin.

Makutomusokerit ovat pääsääntöisesti puhtaan valkoisia, poikkeuksena Jaffa Twist joka on vaaleanruskeaa, joten niiden värjääminen on helppoa. Värjääminen kannattaa tehdä pastaväreillä jotta värjättävän kohteen koostumus ei kärsi. Minä päätin kokeilla mango- ja passionhedelmä makutomusokerista valmistettuja marenkeja ja olivathan ne vaan niin herkullisia. Maku ei ollut kovinkaan vahva, vaan lähinnä sellainen mieto, joka sopii minulle oikein hyvin joten tätä makua tulee varmasti tehtyä uudestaan. On hyvä muistaa että makutomusokereilla voit maustaa myös kaikkea muutakin ihanaa, esimerkkinä kreemit, kermavaahdot sekä miksei jäätelötkin. Kurkkaa tästä linkistä -> makutomusokerit, ihanan herkulliset makuvaihtoehdot!

Marengit värjäsin kolmeen eri värisävyyn ja se onnistuu helposti käyttämällä apuna Wiltonin Color Swirl koristelusettiä.  Paketti sisältää kolmiosaisen liittimen, kaksi kpl tyllia (2A ja 1M) sekä 6 kpl:tta kertakäyttöisiä pursotinpusseja. Ihan mahtava setti jota suosittelen lämpimästi kaikille. Mutta hei, nyt tekemään marenkeja ♥





Mango- ja passionhedelmämarengit
  (kaksi pellillistä)
4 kananmunan valkuaista
tippa ProGelin värejä

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. 

Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää, ja kiiltävää, eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Kaada marenkivaahto pursotinpussiin jossa on valitsemasi tylla. Voit pursottaa marengit lähekkäin sillä ne eivät laajene uunissa.

Kuivata marengit uunin keskitasolla n. tunnin ajan tai kunnes ne irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista. 

Halloween

kakku pukeutuu pikku mustaan ja pinnoille ripotellaan upeita spriklettejä, koristerakeita sekä nonparelleja.




Korkeat kakut ovat olleet jo tovin muotia ja useat kotikeittiössäni valmistuneet kakut ovat rakennettu sen mukaisesti.

Kuvan mukainen kakku on rakennettu sillä ajatuksella että sen pystyy jokainen tekemään riippuen siitä kuinka paljon on leiponut, tai yleensäkin koristellut kakkuja. Kakku on valmistettu käyttämällä apuna styroxista harjoituspohjaa joka toimii näin kakkupohjana ja tällöin kakku säilyy myymäläkäytössä käytännössä katsoen iät ja ajat. Harjoituspohjia on saatavilla monen kokoisia/muotoisia ja tässä olen käyttänyt halkaisijaltaan 2 x 20cm harjoituspohjaa.

Tämän postauksen kakku toimii inspiraation lähteenä ja jos päätät valmistaa kuvan mukaisen kakun niin suosittelen käyttämään kakkupohjan valmistamiseen PME:n alumiinista kakkuvuokaa.  PME:n vuoka on oikeasti täydellinen vuoka kakkupohjan leipomiseen joten siihen investoiminen ei varmasti ole rahan haaskausta. Seuraava kuva, tarvikelistan jälkeen, on hyvä esimerkki siitä miten kakkupohja on valmistunut tasaisesti ja kauniisti.


* näitä tarvitset *
Renshaw musta sokerimassa 1 kg
elintarvikeliimaa
koristerakeet
- snowy Night
- silver seguins
- pinkki mix 100g
- bubbles 100 g
- nonparelli, ystävänpäivä
- PME kakkuvuoka 20cm
- kakkualusta





* kokoaminen ja kuorrutus *

valmista 2 kpl:tta kakkupohjia halkaisijaltaan 20cm vuoassa. Täytä kakut ja anna niiden tekeentyä mielellään seuraavan päivään. Etenkin jos kyseessä on moussekakku. Kakku pinnoitetaan kreemillä tai kermavaahdolla ennen sokerimassalla kuorruttamista. Näin eristetään kakku jotta kuorrute ei kärsi. Tämä on erityisesti silloin riskinä kun täytteeseen on lisätty liivatetta. Liivate ja massa eivät pidä toisistaan! On myös hyvä muistaa että massapinnoitteinen kakku ei pidä säilytyksestä kakkukuvun alla. Unohda siis kakkukupu!

Seuraavana päivänä kokoat kakun paksulle kakkualuselle jotta sen kantaminen on sujuvampaa ja jotta alunen ei anna periksi kakun painon alla sillä kakku saattaa painaa yllättävänkin paljon.

Kakku on kuorrutettu Renshawn mustalla sokerimassalla jota tämän kokoiseen kakkuun on hyvä varata 1 kg. Massasta kaulitaan noin 3mm paksuinen levy. Levyn tulee olla niin iso että se ulottuu reilusti yli kakun alareunojen. Näin saat reunat tasoiteltua kauniisti, eikä reunoihin jää ns. elefantin ihoa.








* koristeet *

liimataan kiinni elintarvikeliiman avulla eli todella helppoa!

Kakun päälle on tehty käsin pyörittämällä/muotoilemalla massasta pisaroita. Pisarat on laitettu kakkuun ns nurinpäin. Mikäli haluat toteuttaa pisarat muulla tavoin niin sekin toki onnistuu. Esimerkkinä kreemipursotukset taikka itse tehdyt marengit.



Näin kakku on valmis ja oli oikeasti helppoa kuin heinän teko!


perjantai 7. syyskuuta 2018

Laduree avaimenperä

en ole ostanut itselleni useaan vuoteen juurikaan mitään kivaa, sellaista ns ylimääräistä jota en periaatteessa edes tarvitse. Jos ei nyt lasketa leivontatarvikkeita tähän kivaan sillä mieheni ei lakkaa hämmästelemästä kaapeissamme vallitsevaa tarvikevarastoani joita tuntuu ilmestyvän lisää kuin tyhjästä. Silloin me yhdessä hämmästelemme miten olenkaan löytänyt niin paljon kaikkea leivontaan liittyvää ;)




Pääsääntöisesti voin käsi sydämellä kuitenkin sanoa että ostokseni ovat, etenkin viimeiset 13 vuotta, olleet pitkälti harkittuja ja ovat melkeinpä aina olleet lapsieni tarpeisiin suunnattuja. Mielelläni käytän rahoja lapsiini, en kuitenkaan tuhlaten tai ostellen mitä sattuu ja koska vain, mutta voin suorilta käsin sanoa että en ole edes kaivannut mitään sen kummempia juttuja itselleni kunnes....  yksi päivä se iski näyttöruudulta suoraan kasvojeni eteen. Laduree avaimenperä.

Avaimenperä/laukkukoru ei tullut hetken ihastuksesta minulle ja asian teki vaikemmaksi se että avaimenperiä oli monessa eri värissä. Tosin niistä nousi kaksi väriä ylitse muiden eli tämä minkä ostin ja toinen jossa oli suklaanruskea rusetti. Niiden kanssa kävin henkilökohtaista taistelua, ja kävihän nuo kieltämättä monta kertaa ostoskorissa vuorotellen, mutta palautuivat aina takaisin kauppaan, järjen äänen käskiessä laittaa rahat johonkin muuhun kuten esim. lasten syysvaatteisiin. Eli toisien sanoen johonkin tarpeelliseen. Minussa tuntuu näet istuvan sitkeästi se ajatus, että en voi ostaa asioita kuin tarpeeseen. Päätin kuitenkin että tässä iässä voin, ja saan, jo aivan hyvin ostaa joskus jotain ei niin tarpeellista ja kaiken lisäksi hurjan kaunista ihan itselleni!

Ja sitten yksi kaunis päivä ostoskori siirtyi siihen tilaan että avaimenperä/laukkukoru postitettiin kotiini. Jotain pientä itselleni ♥ 


Psst.  Ladureen avaimenperän löysin Enni"s Collection verkkokaupasta! Ennillä on kaikkea muutakin ihanaa verkkokauppansa valikoimassa joten kannattaa käydä ehdottomasti tutustumassa. Tällä hetkellä tosin näyttää siltä että Ennin verkkokauppa saa uudet sivut joten esim. Ladureen avaimenperiä en sieltä bongannut. Olisikohan sitten taas saatavilla kun uudet sivut avautuvat?


Ja hei, blogi täyttää 3 vuotta 9.9.2018 
joten mitäköhän pitäisi seuraavaksi postata synttäreiden tiimoilta?! 



torstai 6. syyskuuta 2018

Kasperin syntymäpäiväkakku

mitoitettiin 25 henkilölle.




Gluteenittoman ja laktoosittoman kakun pohjana on vaalea sokerikakkupohja. Täytteeksi valikoitui kinuskimousse jonka alle sipaisin mustikkasosekerroksen.

Kakku on muutoin omaa käsialaani mutta käytin apukäsinä Minnaa joka valmistaa edelleen mielestäni ne kaikkein kauneimmat ja maistuvimmat macaronsit! Tähän kakkuun tuli siis herkulliset macaronsit jossa makuina oli raparperi sekä sitruuna.








Makeat onnittelut 
8-vuotiaalle Kasperille
meidän koko poppoolta!

Vauvajuhlien kakku

pukeutuu hempeän pastellin eri sävyihin jotta ei määrittelisi värimaailmansa puolesta että onko tulossa "she or he"?!




Babyshower, eli näin suomen kieleksi taivutettuna vauvajuhlat, on rantautunut jo tovi sitten Suomeenkin. Jos ideat ovat kadoksissa juhlien kakun suhteen niin tässä olisi yksi varsin käyttökelpoinen idea joka on helposti muokattavissa "oman näköiseksi". Tai toteuttavaksi juuri kuvan mukaisesti.

Kakku on valmistettu käyttämällä apuna styroxista harjoituspohjaa joka toimii näin kakkupohjana ja tällöin kakku säilyy myymäläkäytössä käytännössä katsoen iät ja ajat. Harjoituspohjia on saatavilla monen kokoisia/muotoisia ja tässä olen käyttänyt halkaisijaltaan 20cm harjoituspohjaa.

Tämän postauksen kakku toimii inspiraation lähteenä ja jos päätät valmistaa kuvan mukaisen kakun niin suosittelen käyttämään kakkupohjan valmistamiseen PME:n alumiinista kakkuvuokaa.  PME:n vuoka on oikeasti täydellinen vuoka kakkupohjan leipomiseen joten siihen investoiminen ei varmasti ole rahan haaskausta. Seuraava kuva, tarvikelistan jälkeen, on hyvä esimerkki siitä miten kakkupohja on valmistunut tasaisesti ja kauniisti. PME ♥.


* Näitä tarvitset *
kaulintamassaa n. 750 g
progelin pastavärejä
- sitruunan keltainen
- pinkki
- harmaa
- vihreä 
 - sininen
Vanilla Mist helmiäissävy
Pink Candy tomuväri
helmiäisvalkoinen nonparelli
elintarvikeliima
elintarviketussi
valkoinen koristelutuubi
sivellin
marsipaaniveitsi
viirinauhamuotti
confetin kukkamuotit
baby shower kynttilätikut
kakkualunen
PME kakkuvuoka 20cm





* kuorrutuksesta asiaa *

Kakku pinnoitetaan kreemillä tai kermavaahdolla ennen sokerimassalla kuorruttamista. Näin eristetään kakku jotta kuorrute ei kärsi. Tämä on erityisesti silloin riskinä kun täytteeseen on lisätty liivatetta. Liivate ja massa eivät pidä toisistaan! On myös hyvä muistaa että massapinnoitteinen kakku ei pidä säilytyksestä kakkukuvan alla. Unohda siis kakkukupu!

Kakku on kuorrutettu vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla jota tämän kokoiseen kakkuun on hyvä varata 2 x 250 g pakettia. Massan värjäsin Progelin keltaisella pastavärillä. Progelin värit ovat vahvoja, hyvän pigmentin omaavia, sekä riittoisia, joten sitä ei tarvitse laittaa paljon massaan em ominaisuuksien vuoksi. Riittää, että tipautat esim hammas- tai cocktailtikkuun nokareen väriä ja levität sen tikun avulla massaan. Kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja sillä pastaväri värjää myös kätesi samalla kun sekoitat värin tasaisesti massan joukkoon. Massasta kaulitaan noin 3mm paksuinen levy. Levyn tulee olla niin iso että se ulottuu reilusti yli kakun alareunojen. Näin saat reunat tasoiteltua kauniisti, eikä reunoihin jää ns. elefantin ihoa.



* koristeet *
Kukat 
on tehty Confetin kukkamuottien avulla. Kukat kannattaa valmistaa noin vuorokausi ennen koristelemista jotta ne kerkeävät kuivumaan muotoonsa! Tee kukille kuivumisalusta foliosta ja asettele folio siihen muotoon miten haluat kukkien asettuvan. Kun kukat ovat kuivuneet voit tomuttaa ne siveltimen avulla, valitsemallasi efektisävyllä. Minä käytin Vanilla Mist helmiäissävyä. Kukkien keskustaan liimataan lopuksi helmiäisvalkoiset nonparellit laittamalla pieni piste elintarvikeliimaa, cocktailtikkua apuna käyttäen, tarttumapinnaksi. Kuivuneet ja tomutetut kukat liimataan viimeisenä työvaiheena kakkuun valkoisen koristelutuubin avulla.

Elefantti
valmistetaan värjäämällä nokare kaulintamassaa Progelin harmaalla pastavärillä. Piirsin elefantin äärinviivat vapaalla kädellä ohueksi kaulittuun massaan ja viimeistelin sen muotoonsa marsipaaniveitsen avulla. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä marsipaaniveitsen avulla painojäljet mm. jaloille sekä poskipäille painamalla marsipaaniveitsen avulla syvät urat haluttuihin kohtiin. Tämän jälkeen pyörittelin massasta pieniä valkoisia palleroita jotka liimasin elintarvikeliiman avulla elefanttiin. Seuraavaksi elefantin voi liimata kakkuun. Valmista korva ja liimaa sekin paikoilleen elintarvikeliiman avulla. Elefantin korvan vierustassa on rusetti jonka olen myös tehnyt vapaalla kädellä. Rusetti on värjätty pinkillä Progelin pastavärillä. Elefantin silmät piirsin mustalla elintarviketussilla. Punaa poskiin saa lisäämällä siveltimen avulla vaaleanpunaista tomuväriä. Tee viimeisenä vaiheena elefantin häntä kaulitsemalla massa ohueksi nauhaksi ja leikkaa marsipaaniveitsellä häntä sopivaan mittaan hieman leventämällä nauhaa loppua kohden jotta saat hännästä "tuuheamman". Liimaa häntä kiinni elintarvikeliimalla.

Elefantteja löytyy netistä vaikka ja kuinka joten käy sieltä valitsemassa elefantti joka on sinusta kiva tai muuten vain sopiva kakkuusi. Mikäli et halua piirtää itse, vapaalla kädellä elefanttia, niin voit myös ostaa valmiin elefanttimuotin jolloin elefantti valmistuu näppärästi sen enempiä aikaa käyttämättä.




Viirinauha
valmistuu kätevästi, ja ennen kaikkea nopeasti, viirinauhamuotin avulla.
Ennen kuin lähdet tekemään viirejä niin huomaathan että viirinauhan lippuja "kannattelee" kaulintamassasta tehty pitkä nauha joka kiertää kakun ympäri noin 3/4 osaa, päätyen kakun pinnalle johon on painettu baby kynttilät! Tee siis pitkä nauha massasta ja liimaa se paikoilleen vedellä tai elintarvikeliimalla. Tämän jälkeen voit liimailla viirimuotin avulla tehtyjä erivärisiä lippuja nauhaan. On hyvä huomioida ja muistaa se, että kun koriste, tai liimattava elementti, on vielä kostea eikä kuivunut, niin tällöin liimana kannattaa käyttää nimenomaan vettä tai liimaa. Pikeeri toimii liimana parhaiten silloin kun kiinnitettävä osa on jo kuivunut!

Ruohikko 
valmistetaan viimeisenä työvaiheena värjäämällä nokare kaulintamassaa Progelin vihreällä pastavärillä. Massa on kaulittu n 4 cm korkeaksi nauhaksi jonka jälkeen se on leikelty terävillä saksilla "ruohomaiseksi". Ruohikon liimamisessa kannattaa käyttää apuna vettä tai elintarvikeliimaa. Tämän jälkeen viimeistellään kakku liimaamalla kuivuneet kukat kakkuun valkoisen koristelutuubin avulla.



Kakku on valmis 
ja 
juhlat voi alkaa!