lauantai 3. lokakuuta 2015

Porkkanamuffinit

lukeutuvat ehdottomasti suosikkeihini ja ovat ihanan meheviä suupaloja.






Juurekset taipuvat yllättävän hyvin leivonnaisiin ja oma suosikkini juureksista on porkkana.

Porkkana tunnetaan ehkäpä parhaiten runsaasta antioksidantti beetakaroteenin pitoisuudesta mutta porkkana sisältää monia muitakin antioksidantteja ja terveellisiä ravintoaineita joten eiköhän leivota porkkanasta jotain, vaikka alla olevan reseptin mukaisia herkullisia muffineita.




Porkkanamuffinit
(12 kpl)
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
75 g sulatettua margariinia tai voita (laktoositon)
2 kananmunaa
 1 dl kermaviiliä (laktoositon)
4 dl porkkanaraastetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää haalea rasva, munat ja kermaviili, vatkaa pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste. Jaa taikina muffinivuokiin. 

Paista uunissa 200 asteessa, n. 18 minuuttia.

Kuorrutus;
150 g tuorejuustoa (laktoositon)
25 g pehmeää voita (laktoositon)
1/2 dl tomusokeria
vaniljasokeria oman maun mukaan

Vatkaa ainekset sekaisin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.  


VINKKI!
* täytä muffinivuokia vain 3/4 osaa, näin muffinit kohoavat kauniisti
* annostele muffinitaikina muffinivuokiin esim. pursotinpussin avulla 
tai jäätelökauhalla. Näin säästyt "sotkulta".
* muffinit voi helposti myös pakastaa.
* käytä paperisten muffinivuokien tilalla paksuja, pahvisia versioita. 
Tällöin et tarvitse lainkaan muffinipeltiä.




Vinkeissä kerroin että voit paistaa muffinit myös paksuissa, pahvisissa versioissa. Mm. Städteriltä löytyy aivan ihania muffinivuokia, kahdessa eri koossa. Paista joko minimuffineita tai maximuffineita, pieneen tai suureen makean nälkään. 

Muffinivuokia voit käyttää myös tarjoilu/annoskippoina. Laita vuokiin vaikkapa popcorneja, karkkeja tai mitä mieleesi tuleekaan!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti