Sivut

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kardemummaiset uunidonitsit

valmistui tyttäreni nimipäiville.




Kevät on edennyt jo sen verran pitkälle että on aika tullut suunnitella nimppareiden myötä myös vappuherkkuja. Mikäpä sen ihanampi suupala vappuun kuin donitsit, ja vielä helpolla, uunin kautta tehtynä. Donitseihin on olemassa monen monta erilaista reseptiä, niin kuin kaikkeen muuhunkin leivontaa, ja päädyin kokeilemaan tällä kertaa Confetin resepti- ja käyttöohjeblogista löytämääni reseptiä. Muuntelin reseptiä sen verran että vaihdoin kuorrutteen valkosuklaasta maitosuklaaseen.


Kardemummaiset donitsit
(12 kpl)
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

kuorrutus
200 g maitosuklaata
nonparelleja

Sekoita rivakasti kulhossa kaikki nestemäiset ainekset. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Voitele donitsipellin kolot ja pursota taikina koloihin 2/3 verran. Älä täytä koloja ihan täyteen! 

Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia.

Valmista kuorrute-> sulata suklaa mikrossa (tai vesihauteessa) ja dippaa jäähtyneet donitsit suklaaseen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti