Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2016

MUSTIKKA-RAPARPERIMUFFINIT

yhdistävät alku- ja loppukesän herkullisella liitollaan.

Leivoin muffinssit herkullisella mustikkamuffini reseptillä jonka löydät täältä, klik. Resepti näihin muffineihin on käytännössä katsoen identtinen, em. muffini reseptin kanssa, sillä korvasin ainoastaan osan mustikoista raikkaalla raparperilla ja mikä ihana lopputulos siitä syntyikään! En myöskään mitannut niinkään mustikoiden ja raparperin määrää suhteessa toisiinsa, ihan näppituntumalla heittelin taikinan joukkoon. Muffinien päälle pursotin kermakierteet ja rouhin valkosuklaata. Näiden joukkoon mahtui vielä hennon liloja sokerimassakukkasia.

Muffinitaikina asettui ruusut muffinivuokiin (vuoat ostin Confetista, Raision myymälästä). Vuoat ovat kauniita, niissä silmä suoranaisesti lepää, mutta harmikseni mustikat tulivat ikävästi "läpi" paperista. Laitoin koemielessä muutamaan muffinipellin koloon pari paperivuokaa päällekkäin, mutta nekään eivät estäneet mustikoiden "läpimarssia". Joka tapauksessa vuoat ovat uskomattoman kauniita ja ne tulevat varmasti edukseen kunhan taikina ei sisällä näin paljon mustikoita. Toinen vaihtoehto on tietenkin laittaa yksi vuoka lisää muffineihin vasta sitten kun muffinit ovat tulleet uunista. Silloin se toinen vuoka, eli viimeksi lisätty, säilyy juuri niin kauniina kuin se oikeasti on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti