Sivut

maanantai 31. lokakuuta 2016

Kinuski-vadelmajuustokakku

kulkeutui syntymäpäivälahjaksi äidilleni.




Syntymäpäiväkakkuihin liittyy aina tekstiviestiketju. Kyllä, minulla ja äidilläni on tapana tekstailla, ja soitella, toisillemme viikoittain ja lokakuun loppupuolella tekstiviestit vaihtuvat suunnilleen näin..


Äiti; tekisitkö kakun, jos ehdit?
Minä; ilman muuta, onko toiveita mitä haluat tai et halua?
Äiti;  juustokakku.
Minä; mitä makuja siinä saa olla?
Äiti; samanlainen kun olet aina tehnyt 
Minä; kinuskivadelma vai kinuskipuolukka
Äiti; saat päättää itse.


Näissä viesteissä on kiteytetty kaikki olennainen. Jollekin tuo viestiketju tosin on vain sanojen helinää ilman sen suurempaa merkitystä tai sisältöä. Tietenkin, koska ei ole tunnesiteitä, eikä vahvoja muistoja lapsuudesta aina aikuisuuteen, juuri tämän viestiketjun äidin kanssa. 

Tuohon aikajanaan mahtuu vaikka ja mitä, lapsuuden ja aikuisuuden välimaastoon. Hyviä ja vähemmän hyviä aikoja kasvukipuineen, paljon iloja ja onnen hetkiä sekä kaikkea niiden väliltä. Siitä aikajanasta löytyy kaikki värit, ja sen tuhannet sävyt, jotka väistämättä kuuluvat elämään. Siihen liittyy vahva tunneside, jota voi horjuttaa muttei murtaa, sillä vaikka maailmalla myrskyäisi niin myrskyt tyyntyvät aina. Ennemmin tai myöhemmin ja sen jälkeen paistaa aurinko.




Vaikka on välimatkaa ja arkea, niitä ruuhkavuosiakin itselläni, niin viestit kulkeutuvat perille. Vaikka maailma jatkaa määrätietoisesti kulkuaan ja välimatka on sitä myöden kasvanut niin yksi on mikä pysyy.


Äiti <3

Hyvää Syntymäpäivää!




Kakku rakentui makuparista joka edelleen hakee vertaistaan. Kinuski ja vadelma, täydellinen yhdistelmä.

Kakku koostuu yksinkertaisuudessaan digestivepohjasta jonka päälle on valmistettu kinuskista mousse ja mousseen upotettu desilitroittain vadelmia. Kakun pinnan kuorrutin valuvalla, itsetehdyllä, kinuskilla (tyyliin dripcake joita löytyy tällä hetkellä melkeinpä jokaisesta leivonta-aiheisesta blogista, instagramista ja mistä nyt tuleekin mieleen etsiä inspiraatiota tämän tyyliseen kakkuun).

En lukeudu ns. valmis kinuskikastikkeiden (joita löytyy ruokakauppojen hyllyiltä) ystäväksi joten haluan tehdä kinuskin aina itse. Silloin maku on niin täydellinen kuin se vain voi olla. Koristeiksi valikoitui tällä kertaa salted caramel marengit sekä brunbergin tummasuklaa. Suolaa kakku sai poppareista ja sopii muuten täydellisesti makean rinnalle. Kokeile!






Kinuskikastike
(riittää halkaisijaltaan n. 24 cm kakkuun)
2 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta)
2 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpötilaa keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 10-15 min. Kinuskin tulee kiehua koko ajan, -mutta maltillisesti! 15 min on kuitenkin viitteellinen aika. Kinuski saattaa olla valmista nopeamminkin, n. 10 minuutissa. Aikaan vaikuttaa kiehumiskuumuus, käytettävä kattila ja kinuskin määrä.

Suorita vesilasitestejä keittämisen aikana, useita kertoja, mikäli sinulla on vähemmän kokemusta kinuskin valmistamisesta. Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti. Tasoita kinuski leveällä lastalla tai palettiveitsellä.


Milloin kinuski on valmista?
 Suorita vesilasitesti ->
Tiputa pieni nokare kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. 
Kaada vesi pois. Onko kinuski liuennut veteen? Jos on, jatka keittämistä. 
Jos tipan saa nostettua ehjänä nokareena lasin pohjalta, on kinuski valmis!




Salted Caramel marengit
(yksi pellillinen)
2 kananmunan valkuaista

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. 

Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää, ja kiiltävää, eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Kaada marenkivaahto pursotinpussiin jossa on valitsemasi tylla. Voit pursottaa marengit lähekkäin sillä ne eivät laajene uunissa.

Kuivata marengit uunin keskitasolla ilman kiertoilmaa n. tunnin ajan tai kunnes ne irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista. Katkaise sitten uunista virta. Anna marenkien jäähtyä uunissa luukku hieman raollaan. 

HUOM! Mikäli päätät paistaa marenkeja useampia (tuplaa tällöin yllä olevan reseptin määrä) niin marengit tulee paistaa kahdessa tasossa, uunin kiertoilmalla.


VINKKI!
* välineet pitää olla täysin puhtaat ja rasvattomat sillä pienikin määrä rasvaa kulhossa tai vispilöissä voi heikentää marengit rakennetta.
* marengit säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä purkissa.



Maanantaina tuli muuten viesti Äidiltä;
- kiitos vielä ihanasta kakusta





tiistai 25. lokakuuta 2016

Palkinto, Lf (1 sija)

saapui odotettuna tänne syksyiseen Suomeen vähän kauempaa.




Osallistuin syyskuun leivontahaasteeseen jossa oli tarkoitus taikoa omenalle makupari. Esimerkkinä makupareista mainittiin marja, hedelmä tai pähkinä. Makupariksi ei saanut käyttää pelkästään "tuttua ja turvallista" kanelia, eikä muitakaan mausteita, joten se toi oman pikku twistinsä kisaan.

Minä valitsin omenan makupariksi makean kinuskin ja liitin kolmanneksi pyöräksi vaniljan. Tämä trio oli kieltämättä satumaisen hyvää. Yksi parhaimmista trioista. Joskus vain kaikki elementit hakeutuvat kohdilleen.




Palkinnoksi syyskuun kisailun onnistuneesta lopputulemasta sain suklaakiekon ja höylän. Palkinto olikin siinäkin mielessä ihana yllätys että olin haaveillut jonain päivänä kiekon ja höylän hankintaa. Nytpä ei tarvitse enää haaveilla sillä nuo löytyvätkin tarpeen vaatiessa ihan omasta kaapista!


Kiitos!


Syyskuun leivontahaasteen voittajaan pääset tutustumaan alla olevasta linkistä










Palkinto, Nh/teemana lakritsi (2. sija)

oli täydellisen makea yllätys joka tavalla!




Nami-hiiren luotsaamaan kisaan oli ilmoittautunut todella upeita, ihania, teeman mukaisesti tummaan pukeutuvia lakritsiaiheisia herkkuja! Yllätys oli siis suuri että pienet suklaa-lakritsimuffinit pärjäsivät näin kiitettävästi kakkujen ilotulitusta täynnä olevassa kisassa.

Palkinto oli huiman monipuolinen ja täysin uusia makuja täynnä. Ja jos ei nyt ihan uusia makuja täynnä, niin ainakin minulle tuotteiden valmistajat olivat osin uuden uutukaisia. Paketissa oli paljon ihanaa joista mainitsen heti suloisen pienet Miss Etoilen muffinivuoat! En edes tiennyt että näin pieniä vuokia on olemassa, söpöistäkin söpöimmät! Tämä osusi ja upposi, kiitos!!!




Paketissa vaikka mitä ja sanomattakin selvää että ihanaa <3




Olen itse allerginen pähkinöille joten annoin suklaapatukat suoraan miehelleni joka rakastaa pähkinöitä (ja suklaata)! Näin jokainen sai paketista jotain ihan omaa ja herkullista.





Lisää aineksia leivontaan!




Näistä neljästä tuotteesta olen ehkä uteliain tuon massan suhteen ja sitähän pitää kokeilla. 

En ole vielä keksinyt että mihin käytän pistaasipähkinät mutta todennäköisesti luovutan koko pussin miehelleni joka ehkä pistelee pähkinät mutkitta suihinsa. Pistaasipähkinöiden maku on minulle luonnollisesti täysin tuntematon joten jäin miettimään että ovatko pistaasipähkinät parhaimmillaan jälkiruokien ja leivonnaisten lisukkeina vai ihan naposteluna suoraan pussista. Vai onkohan sekin makuasia?




Lapsille minivaahtiksia ja tikkareita namisteluun. Bonuksena tämän päälle vielä paketti tusseja :)

Tusseihin liittyykin pieni tarina....

Kehuin lapsille että kuinka ihanaa kun koko perhe on huomioitu pakettia kootessa. Iskälle pähkinää, minulle kaikkea ihanaa leivontaan ja tytöille vielä herkkujen päälle bonuksena väritystussit!! 

Tytöt ottivatkin kiitollisina saamansa herkut sekä tussit kainaloon ja kipittävät omaan huoneeseensa. Hetken päästä nuorin tuli tussipaketti kädessään luokseni ja kysyi että mistä lähtien tusseilla on saanut piirtää kekseihin? Ihmettelin tovin että mitä neiti puhelee mutta selvisihän tuo aika sukkelasti. Ei ne väritystusseja olleet, vaan elintarviketusseja!!! No niin, saattaahan sitä erehtyä itse aikuinenkin! Onneksi on tarkkasilmäisiä ja fiksuja lapsia!


Alla vielä kooste super isosta paketista, 

kiitos nami-hiiri!





Kisan kakkossijan nappasivat nämä herkut






perjantai 21. lokakuuta 2016

Kummitus

kurkki postipaketista näinkin mustana ja söpönä <3





Kummitus saapui SLY:n emolta kiitoksena "oman tonttini hoitamisesta" joten nyt on minun vuoroni kiittää makeasta kummituksesta!


Kaunis kiitos Sly:n emo ja Kouvolan Lakritsi!


Kummitus kätki sisälleen makeaa ja ehkä parhainta lakritsia mitä olen pitkään aikaan saanut namistella. En kerinnyt ottamaan kuvaa rasian sisällöstä (koska nopeimmat napsivat namuset parempaa talteen) mutta kerrottakoon että rasiasta löytyi mitä suloisempia, mustaan pukeutuneita, kummituksia.











maanantai 17. lokakuuta 2016

Halloweenin suklaa-lakusalmiakkimuffinit

maistuvat nimensä mukaisesti suklaalta sekä vahvasti lakritsin ja salmiakin sekoitukselta.




Sain Raision Confetista testaukseen Habanerosoundin (habanerosound.fi) valmistamaa laku-salmiakkipastaa, lakritsijauhetta sekä salmiakkisiirappia.

Salmiakkia ja lakritsia sisältävät Susituotteet ovat ehdottomasti monikäyttöisiä ja soveltuvat loistavasti ruuanvalmistamiseen, maustamiseen (alkuruoasta aina jälkiruokaan) sekä leivontaan (mm. massojen maustamiseen). Tuotteet ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja pähkinättömiä.




Suosin leivonnassa ehdottomasti lähituottajia joten olin erityisen ilahtunut siitä että Susituotteet ovat juurikin lähituottajan valmistamaa. Susituotteet hurmaavat takuulla kaikki salmiakin ja lakritsin ystävät vahvan aromikkaalla maullaan. Kokeile sinäkin tuotetta jo vaikka tänään!

Tai mietipä hetki....  Mikä kuulostaakaan hyytävämmältä, Halloweenin mustan puhuvassa yössä, kuin pimeyden keskeltä kuuluva sudenulvonta maustettuna ripauksella salmiakkia/lakritsia.....
 



Se, että mihin minä voisin tuotteita sitten käyttää olikin jo alkukosketuksesta käsikirjoitettu. Muffineita, tietenkin, koska näin olen ns. omalla mukavuusalueellani ja pystyn soveltamaan reseptejä, sekä koostumusta, jo aikalailla mutu tuntumalla.

Valitsin muffineihin laku-salmiakkipastan joka on koostumukseltaan geelimäinen, hyvin vahva arominen verrattuna esim. kaupasta saataviin lakritsikastikkeisiin. Pienenä vinkkinä kerrottakoon että mikäli korvaat laku-salmiakkipastan kaupan lakritsikastikkeella niin tuplaa reseptissä mainittu määrä (1/2 dl -> 1 dl).




Suklaa-lakusalmiakkimuffinit
(n. 8 normaalikokoista muffinia)

Taikina
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl voita (sulatettuna)
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl Susi laku-salmiakkipastaa

Kuorrute
400 g voita 
1 dl kahvia
4 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta

Koristelu
silmämunia
Wiltonin kimalteleva koristelugeeli

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja viimeiseksi salmiakkipasta. Sekoita hyvin. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin.

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla muffinien kypsyyttä. Muffinit ovat kypsiä mikäli tikkuun ei tartu enää taikinaa. 

HUOM! Omassa uunissani muffinit valmistuivat 12 minuutissa, joten ole tarkkana paistoajan kanssa sillä uuneissa on eroja! Mikäli paistat muffineita liian kauan, ne menettävät mehevyytensä ja lopputulos on kuiva. 

Muffinien jäähtyessä valmista kuorrute mittaamalla kulhoon kaikki ainekset. Vatkaa ainekset tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

Koristele muffinit laittamalla kuorrutteen päälle silmämunat, jotka kannattaa puolittaa, sillä muutoin silmästä tulee muffiniin verrattuna ehkäpä liiankin suuri. Vaikka eihän tuo toki haittaa mutta minusta silmämunat näyttivät kivammalta puolitettuna. Lopuksi viimeistele muffinit verenpunaisella kimallegeelillä.






Asettele muffinivuoat muffinipellin koloihin. Pursota, tai lusikoi jäätelökauhalla, taikina muffinivuokiin, n. 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.




Ota muffinit mahdollisimman pian pois muffinipellin koloista sillä muffinit jatkavat kypsymistä kuumassa uunipellissä vielä tovin. Aseta muffinit jäähtymään jäähdytysritilän päälle. Kun muffinit ovat jäähtyneet voit kuorruttaa ja koristella muffinit haluamallasi tavalla.


Hurrrrjan hyvää, ja makeaa halloweenin,
 odotusta kaikille!!!








 



sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Suklaakakku

on yksi parhaista kahvikakuista.




Suklaakahvikakkuja löytyy useilla eri variaatioilla ja kukin löytääkin etsimällä sekä kokeilemalla sen oman, parhaimman makuisen, suussasulavan suklaakakun.

Suklaakakkuja, tai yleensäkään kahvikakkuja, ei tarvitse kuorruttaa mutta minä pidän makeasta ja kaikesta suklaisesta/kaakaoisesta joten tämäkin kakku sai lusikkatolkulla kuorrutetta hunnukseen. Kakun voi hyvin kuorruttaa myös kinuskilla tai vaikka pelkistettynä tomusokerilla.




Suklaakakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Margariini, tai voi, ja sokeri vaahdotetaan. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen. Kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, n. 5 minuuttia.


Suklaakuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g margariinia tai voita

Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.







VINKKI!
* kakun voit paistaa myös kakkupohjaksi, paistoaika paksuuden mukaan *


Maalla on se erityistä että koskaan ei tiedä kuka tulee kylälle. Tänä aamuna valkohäntäpeura mutusteli takapihallamme omenapuusta pudonneita omenoita ja odotteli perhettään.



torstai 13. lokakuuta 2016

Vanilja-omenamuffinit kinuskikastikkeella

ovat herkullinen trio jossa yhdistyy täytekakunkin väliin sopivat makumaailmat.




Omena on upea lisä moneen leivonnaiseen ja se taipuu helposti muuhunkin käyttötarkoitukseen kuten esim. mehuihin, hilloihin ja marmeladiin.

Leivon itse harvemmin omenasta mutta jotenkin nyt muutaman onnistuneen, ja täydellisen epäonnistuneen, koitoksen myötä luulen päässeeni enemmän sinuiksi omenan kanssa. Omenasta on todellakin moneksi kuin vain syötäväksi niineen.




Vaniljamuffinit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita keskenään kuivat ainekset. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin.

 Paista muffineja uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Siirrä muffinit jäähtymään.


Omenapiilo

Kaiva muffineihin kolo teelusikalla. Täytä muffinit omenahillolla tai omenamarmeladilla. Lisää hilloa, tai marmeladia, n. 1 iso teelusikallinen/muffini. Halutessasi voit toki lisätä omenaa enemmän tai vastaavasti vähemmän. Oman makumaailmasi mukaan.


Vaniljatäyte
100 g vaniljarahkaa
1 dl kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja sekoita. Lusikoi seos pursotinpussiin, tai minigrip-pussiin, ja pursota täyte hillopiilon päälle. 


Kuorrute
4 dl vispikermaa
2 rkl Apple Toffee makutomusokeria

Vatkaa ainekset keskenään sekaisin, kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kerma pursotinpussiin ja pursota kerma muffinien päälle.


Kinuskikastike
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholla (esim. asteikolla 1-12, kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen. n. 5 minuuttia (HUOM. 5 minuuttia on viitteellinen aika). 

Kinuskin tulee kiehua koko ajan, -mutta maltillisesti. Kinuskikastike saattaa olla valmista nopeamminkin. Aikaan vaikuttaa kiehumiskuumuus, käytettävä kattila ja kinuskin määrä.

Pursota jäähtynyt, jääkaappikylmä, kinuski kuorrutteen päälle.



VINKKI!
* Mikäli et halua valmistaa kinuskikastiketta itse niin voit aivan hyvin käyttää valmista,
kaupasta ostettua, kinuskikastiketta!





Nämä kauniin metallinhohtoiset muffinivuoat kuumenevat uunissa selkeästi enemmän kuin paperiset sisarensa. Ota siis varovaisesti muffinit pois muffinipellin koloista jotta et polta sormiasi.


Koristelin muffinit herkullisen suolaisilla suklaapalloilla. Suklaapallot uitin itsetehdyssä kinuskikastikkeessa. Pallo kannattaa onkia lusikalla pois kastikkeesta sillä näin suklaapallo säilyy kauniina kinuskisen kuorrutteensa alla
















maanantai 10. lokakuuta 2016

Mustikkasmoothie

on helppo ja terveellinen välipala!

Vanhin tyttäreni oli kokkaillut koulussa luokkakavereidensa kanssa mustikkasmoothieta ja tykästyi siihen niin paljon että sitä piti tehdä kotona lisää. Koulupäivän jälkeen ajelimme siis lähikauppaan josta mukaan tarttui smoothien ainekset.




Alla olevasta reseptistä saa usealle henkilölle terveellisen välipalajuoman joten määrän voit hyvin puolittaa. Muistathan että smoothie juomien tekemisessä vain mielikuvitus on rajana! Kokeile rohkeasti eri makuyhdistelmiä muistaen samalla että parhaimmat smoothiet syntyvät loppupeleissä muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta kuten banaanista, jogurtista ja kourallisesta marjoja. 


Mustikkasmoothie
5 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
5 dl luomumaitoa, kevyt
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
5 dl mustikoita


 Soseuta kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi.
Kaada juoma korkeaan lasiin ja nauti heti!





Tiesitkö että smoothie on pirtelön terveellisempi vastine?

Sillä siinä, missä pirtelön sekaan pyöräytetään jäätelöä, käytetään smoothiessa nesteenä esimerkiksi jogurttia, piimää tai mehua. 

Mikäli haluat vieläkin terveellisemmän vaihtoehdon edellä mainituille niin kokeile rohkeasti vihersmoothieta. Vihersmoothie voi koostua esim. kurkusta, tomaatista, salaatista, pinaatista jne. Makeuttajana vihersmoothielle sopii hyvin esim. hunaja ja erilaiset melonit.










sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Lokakuun SLY paketti

saapui yhtä odotettuna kun aikaisemmatkin paketit.

Tämä kierros on ehkä se kaikkein jännittävin. Ja jos ei nyt ihan jännittävin niin ainakin yksi odotetuimmista. Silloin nimittäin selviää kuka on ollut pakettien takana piilottelemassa. Ei mennä siihen kuitenkaan vielä :)




Lokakuun aiheena on Halloween hirvitykset sekä kurpitsaiset herkut ja niitähän tämä paketti piti sisällään.

Ihan ensimmäisenä esiin astui hurjan upea halloween aiheinen kortti paljastuksen kera sekä halloweenin väreihin sopiva porkkana-aiheinen tiskirätti. Reseptejä oli tullut mukavasti nipussa ja eiköhän niistä jotain kivaa leivota esille. Parini vinkkasi että ehkä halloweeniin sopisi kummituskuppikakut tai monsterimuffinit? Hmm... hyvin ajateltu ja muffinimuodossa, loistavaa :)




Näiden ihanuuksien alla olikin sitten vähän hurjempaa, ja lapsia ihastuttavaa, rekvisiittaa ja namisteltavaakin. Jäi vain mietityttämään että sisältävätkö suklaat pähkinää? Mahtaisiko se selvitä koska muuten jäävät herkut herkuttelematta...

Paketissa oli myös kookoshiutaleita, tomusokeria, leivinjauhetta (tätä kuluu paljon) sekä Tallinnan tuliaisia, kahvia ja suklaata! Kiitos!!




Pakettiin oli ilmaantunut jotain aivan erityistä ja niin ihanaa!

En nyt keksi enempää adjektiiveja kuvaamaan tätä ihanuutta mutta sanotaan nyt että se superihana erityinen juttu on muki! Eikä mikä tahansa muki, vaan muki jossa on muffinin kuva!!! Ja vielä lusikka samaa teemaa noudattaen. Nyt menin minäkin hetkeksi hämilleni. Vau, kiitos ystäväni. Tämä oli paketin paras juttu, ehdottomasti, ja oikeastaan koko kierroksen huipentuma. Ihanaa, kun huomioisit suuren rakkauteni muffineihin näin erityisellä tavalla. Lapsetkin totesivat että tuosta taisi tulla sinun oma lempimukisi? Niinpä taisi :)

Tämä kolme kuukautta meni taas liian nopeaan ja kierros oli mitä mahtavin.

Herkullisia reseptejä joista osa jäi pysyvästi reseptimappiin, siihen paperimappiin, ja tulevat kokeiluun jossain vaiheessa. Kiitos Heidi ja mukavaa kuulla että arvonta palkinto oli mieluinen. Enpä yhtään arvannut että sinä olit pakettieni takana, miten hauska yhteensattuma (joskus kun pystyy edes vähän aavistamaan, että kuka paketteja kokoaa, mutta nyt en saanut langoista lainkaan kiinni)!

Ihanan aurinkoista syksyn jatkoa sinulle Heidi. 
Heidin löytää blogista mammanleivontanurkka!




Tässä vielä lokakuun upea paketti, ilman mukia sillä se oli jo tiskialtaassa pestävänä käyttöä varten :)  Kun se kahvikin oli jo tippumassa niin pitäähän muki olla valmiina!

- kahvi
- suklaata
- leivinjauhe
- tomusokeri
- halloween rekvisiittaa; kurpitsoina, hämähäkkeinä sekä karkkeina
- muki ja lusikka, -muffiniaiheinen <3
- tiskirätti



Näissä tunnelmissa on ihanaa toivottaa kaikille hurjan jännää Halloweenia!







perjantai 7. lokakuuta 2016

Vanhanajan sokerikakku

on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaimmista kahvikakuista.




Leivoin lapsena usein sokerikakkua ja kakun viimeistelin melkeinpä joka kerta ihanan herkullisella kahvikuorrutteella.

Suklaa on näytellyt aina suurta osaa leivonnaisissani ja tähänkin piti tuoda jotain suklaan sävyttämää. Niinpä kuorrute on lainattu suoraan mokkapalojen kuorrutteesta ja vaikka ei suoraan suklaata olekaan niin se maistuu taivaallisen hyvältä.




Vanhan ajan sokerikakku
(vuoan vetoisuus n. 1,2 l)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
50 g voita (laktoositon)
1 dl maitoa (laktoositon)

Voitele vuoka voilla tai margariinilla. Jauhota voideltu vuoka vehnäjauhoilla. Kopauta ylimääräinen jauho pois vuoasta napauttamalla vuokaa esim. tiskialtaan sisäreunaan. Näin ylijäänyt jauho kopsahtaa altaaseen ja voit pyyhkäistä talouspaperin avulla "ylijäämät" roskiin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula voi.  Sekoita hyvin esim. nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 25-30 minuuttia. 
Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, 
-kakku on valmis. 

Jäähdytä kakku hyvin ja halutessasi kuorruta alla olevan reseptin mukaisesti.

Suklaakuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g voita (laktoositon)

 Sulata voi kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Levitä kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.




Kahvikakut ovat siitä ihania leivottavia että melkeinpä aina omasta kaapista löytyy ainekset joilla pystyy leipomaan kakun todeksi.

Kahvikakun voit kuorruttaa mutta ilman kuorrutettakin kahvikakku säilyttää varmasti asemansa kahvipöydän kestosuosikkina. Meillä kahvikakkua leivotaan myös arkena, omaksi iloksi, ja etenkin silloin kun pitää saada äkkiä tarjolle jotain makeaa ja mehevää, suussa sulavaa herkkua.






torstai 6. lokakuuta 2016

Appelsiinimuffinit

piti saada jotain herkullista nopeasti kahvipöytään ja ratkaisu siihen on useasti MUFFINI!




Appelsiinimuffinien leivontaan vaikutti suuresti myös ostamani erikoistylla, Russian Bulbous NO105. Tällä tyllalla taiot mitä upeimpia pursotuksia muffineihin, kääretorttuihin, kakkuihin ja vaikka mihin.

Parasta tässä on se että pursotukset onnistuvat kermalla! Kolminkertainen eläköön huuto tämän keksijälle sillä kreemi ei oikein uppoa minuun, -millään tavalla. Kreemi tosin mahdollistaa usein, erityisesti erikoistyllia apuna käyttäen, kauniin pursotusjäljen. Onneksi poikkeus vahvistaa säännön ja nyt on olemassa erikoistylla jolla saa kermastakin huikean kauniin pursotusjäljen!




 Appelsiinimuffinit
(n. 12 kpl)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl appelsiinimehua
1 appelsiinin kuoriraaste

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi. Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuori raasteeksi. Purista appelsiininmehua 1 dl verran. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua sekä appelsiinin kuoriraastetta. Lisää lopuksi joukkoon voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 175 asteessa, n. 15 minuutin ajan. Tarkista kypsyys hammas- tai cocktailtikulla. Anna muffinien jäähtyä paiston jälkeen.


Kuorrute;
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja vaniljakreemijauhe keskenään. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle.





Russian Bulbous erikoistyllat ovat saapuneet Confettiin! Omani ostin Raision myymälästä. Tällä tyllalla saat röyhelömäisen, tiiviin tai vastaavasti vähemmän tiiviin, hunnun leivonnaiseen. Pursotusjälkeen vaikuttaa kädenliike sekä se kuinka "voimakkaasti" pursotat kermaa leivonnaiseen.