Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Suklaakakku

on yksi parhaista kahvikakuista.




Suklaakahvikakkuja löytyy useilla eri variaatioilla ja kukin löytääkin etsimällä sekä kokeilemalla sen oman, parhaimman makuisen, suussasulavan suklaakakun.

Suklaakakkuja, tai yleensäkään kahvikakkuja, ei tarvitse kuorruttaa mutta minä pidän makeasta ja kaikesta suklaisesta/kaakaoisesta joten tämäkin kakku sai lusikkatolkulla kuorrutetta hunnukseen. Kakun voi hyvin kuorruttaa myös kinuskilla tai vaikka pelkistettynä tomusokerilla.




Suklaakakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Margariini, tai voi, ja sokeri vaahdotetaan. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen. Kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, n. 5 minuuttia.


Suklaakuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g margariinia tai voita

Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.







VINKKI!
* kakun voit paistaa myös kakkupohjaksi, paistoaika paksuuden mukaan *


Maalla on se erityistä että koskaan ei tiedä kuka tulee kylälle. Tänä aamuna valkohäntäpeura mutusteli takapihallamme omenapuusta pudonneita omenoita ja odotteli perhettään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti