Sain Raision Confetista testattavaksi helpon ruusumuotin jota piti ilman muuta päästä kokeilemaan. Muottia löytyy myös astetta pienemmässä koossa, helppo ruusumuotti 2kpl, ja paketissa on nimensä mukaisesti kaksi kappaletta erikokoisia muotteja.
Mallikakun ruusut ovat tehty yhdellä ainokaisella muotilla joten voiko ruusujen valmistaminen enää tämän helpompaa olla! Et tarvitse kuin valitsemasi massan, kaulimen, siveltimen, mahdollisesti elintarvikeliimaa (vesikin ajaa liiman asiaa) sekä sen olennaisen, helpon ruusumuotin.
Helppo ruusumuotti |
Kakun pohjaksi halusin utuisen vaalean sävyn joten kuorrutin kakun
vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla johon sekoitin aavistuksen
verran norsunluun/ihonväristä Wiltonin pastaväriä. Näin kova valkoinen sai hieman pehmeyttä. Kakun alareunaa koristaa kaunis valkoinen pitsi jonka sinetöi silikonisella helminauhamuotilla tehty helminauha. Sinne tänne on ripoteltu muutama syötävä timantti.
Vaaleanpunaiset ruusut saivat värinsä yhdistämällä vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa että Renshaw:n vaaleanpunaista sokerimassaa. Parhaimman sävyn aikaansaamiseksi kannattaa rohkeasti sekoittaa massoja toisiinsa. Itse en laske prosenteissa massojen suhdetta toisiinsa vaan lisään valkoiseen massaan asteittain vaaleanpunaista massaa ja lopetan kun sävy näyttää mielestäni hyvältä.
Kuiviin kukkiin voi halutessaan lisätä efektisävyjä jolloin kukat saavat syvyyttä ja siten elävyyttä. Valkoisiin ruusuihin lisäsin Vanilla Mist efektisävyä jossa on kaunis helmiäiskiilto. Hennon vaaleanpunaiset ruusut saivat sävynsä Städterin vaaleanpunaisesta kimallejauheesta.
Lopputulemana kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan kauniin hauras ja kuitenkin omalla tavallaan sillä on voimakas sanoma. Ruusut ovat siitä upeita kukkasia että niiden tarina ei lopu koskaan ja suosinkin niitä monissa, hyvinkin erityyppisissä, kakuissa/leivonnaisissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti