Sitruspohjaiset kakut ovat haasteellisia leivonnaisia minulle koska lime ja sitruuna aiheuttavat ikäviä allergiaoireita. Se, että en voi maistaa täyteseoksia tekee hyvän koostumuksen ja makujen etsimisestä, sekä tasapainottamisesta, tuskallista. Onneksi mieheni toimii tällöin tottuneesti makutuomarina ja häntä saankin kiittää sitruspohjaisten leivonnaisten onnistumisesta.
Limejuustokakku on joka tapauksessa lunastanut paikkansa monessa kahvipöydässä ja resepti on lähtenyt sitä myöden jakoon. Joten, mitäpä sitä hyvää reseptiä itsellä piilottelemaan. Jakoon vaan täälläkin. Tosin, en voi ottaa kunniaa reseptin kehittämisestä sillä löysin reseptin netin syövereistä viime vuoden alkupuolella. Silloin tein toiveesta Late lammas aiheisen limejuustokakun serkkuni pojan syntymäpäiville!
Limejuustokakku
(26-28 cm vuoka tai paksu täyte)
Pohja;
180 g Digestive keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
7 liivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl limen mehua
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
7 liivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl limen mehua
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
Kiille:
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limen mehua
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limen mehua
- josta limemehua ½ dl, sokeria saman verran
vihreää elintarvikeväriä
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala.
Pohja;
Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa. Lisää sulaneen voin joukkoon keksimurska. Sekoita. Painele valmis keksi-voiseos tiiviisti vuoan pohjaa vasten esim. lusikkaa apuna käyttäen.
Täyte;
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä
kermavaahdon kanssa.
Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta
vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen
joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin.
Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään.
Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.
Kiille;
Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan
makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kiehauta n.
½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun
kanssa.
Jäähdytä - kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle
kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle. Siirrä
jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti