Sivut

tiistai 14. helmikuuta 2017

Pätkis Tiikerikakku

tarjoaa vaihtelua tiikerikakku faneille.




Tiikerikakku ei pääse eroon raidoistaan enkä minäkään tiikerikakusta, en sitten millään.

Leivon tiikerikakkua melkeinpä kuukausittain ja välillä on kiva lisätä raitoihin jotain pientä twistiä. Moni laittaa tiikerikakkuun joko sitruuna- tai appelsiinimehua kuoriraasteineen mutta minä jätän tuon kaltaiset kokeilut suosiolla väliin jotta vältyn ikäviltä allergiaoireilta. Rakastan suklaata ja mielestäni tiikerikakku melkeinpä vaatii lisää suklaayllätystä raitoihinsa. Ja koska pätkis on yksi suklaa suosikeistani niin päätin piilottaa raitoihin useamman pätkispötkön. Mielettömän hyvää.





Pätkis Tiikerikakku
250 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 pätkistä
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää 0,75 dl kermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Laita pätkikset ja 0,25 dl kermaa pieneen teflonpinnoitteeseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita suklaaseos taikinaan. 

Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. 

Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa, noin 50-60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys cocktail- tai hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.

Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa kakku tarjolle. 





Ystävät ovat kuin suklaanmurusia elämän pikkuleivässä.

Aurinkoista ja ihanaa 
Ystävänpäivää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti