Sivut

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Puolukkamuffinit

maistuvat ihanan kirpeiltä ja tuovat ripauksen syksyn makua tähän alkaneeseen kevääseen.




Nuorin tyttäreni saapui koulusta kotiin iltapäivällä suunpielet punaisina hehkuen ja kertoi iloissaan että tänään leivotaan puolukkamuffineita. On tosi hyviä ja haluan niitä lisää. Tässä ohje äiti, - leivotaan!

Ja niin me muuten leivoimme, sillä minuahan ei tunnetusti tarvitse monta kertaa "komentaa" leipomaan. Olen käytännössä katsoen aina valmis laittamaan kädet jauhoihin ☺  Tällä ohjeella valmistuu 12 kpl herkullisia muffineita mutta voit aivan hyvin tuplata aineosat jolloin saat 24 kpl muffineita. Helppoa, eikö totta?! Ohjeen mukaiset muffinit on sitäpaitsi älyttömän helppo valmistaa ja kouluikäinenkin lapsi osaa ihan hyvin leipoa nämä vaikka yksin. Näin ainakin meillä kävi, minä seurasin taustatukena vieressä ja lapsi leipoi.





Sanomatta lienee selvää että olivat muuten hyviä puolukkamuffineita, nams  ♥ 
ja hei, voit aivan hyvin vaihtaa puolukat vaikka punaherukoihin tai mustikoihin!





Puolukkamuffinit
(12 kpl)

ainesosat
1 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
100 g sulatettua voita
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl puolukoita


Ohje

Sekoita kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma ja sulatettu, jäähtynyt voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä puolukat, ja kääntele ne taikinan joukkoon. Mikäli käytät pakastepuolukoita niin kierittele ne, ennen taikinaan lisäämistä, vehnäjauhoissa. Jaa taikina muffinivuokiin. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, n. 12-14 minuuttia. Muffinit ovat valmiita kunnes testitikkuun (esim. cocktail- tai hammastikku) tarttuu enää muutamia meheviä murusia. 

Anna jäähtyä hetki ja
HERKUTTELE ♥







Leivonnassa on hyvä käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia joten jos säilytät jääkaapissa kananmunia niin laita ne hetkeksi lämpimään veteen.








Annostele taikina joko lusikoimalla (jäätelökauha on muuten hyvä "lusikka") tai pursottamalla taikina pursotinpussin avulla muffinipeltiin asetettuihin paperisiin muffinivuokiin.

Kuten ehkä huomasit niin minä en kääntele taikinan joukkoon marjoja vaan lisään vehnäjauhoissa kieritettyjä puolukoita puolet ohjeen mukaisesta annostuksesta, eli 0,75 dl, siinä vaiheessa kun olen pursottanut taikinaa muffinivuoan pohjalle n 1/3. Sen jälkeen pursotan puolukoiden päälle taikinaa lisää, niin että taikina täyttää kolon 2/3. Sen jälkeen ripottelen taikinan päälle loput puolukoista.



 *VINKKEJÄ *
* käytä aina huoneenlämpöisiä elintarvikkeita, ellei reseptissä toisin mainita *
* älä ylitäytä muffinivuokia ennen paistoa. Yleensä 3/4 vuoan korkeudesta on hyvä määrä *
 *säilytä muffinit mahdollisuuksien mukaan huoneenlämmössä *
* Kuorruttaminen kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa *







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti