Sivut

tiistai 15. maaliskuuta 2016

VANILJAMUFFINIT

mikä herkullinen vaihtoehto suklaisille muffineille. Nämä muffinit saivat sydämekseen maaliskuun sly pakettini mukana tulleen karamellisoidun maitotiivisteen. Ystäväni ehdotti saatekirjeessään että voisin käyttää em. tuotteen jäätelön kera mutta en yksinkertaisesti raaskinut. Etenkään kun jäätelö itsessään oli jo niin älyttömän herkullista.

Vaikka rakastankin suuresti suklaata niin tämä ohje on hyvä esimerkki siitä että aina ei tarvitse höystää muffineita suklaalla jotta saa makumaailmat herkistettyä kohdilleen. Maistuvan lisän vaniljaisiin muffineihin toi muffinien sydän, karamellisoitu maitotiiviste. Kuorrutteena herkullinen kinuskikerma.

Vaniljamuffinit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl rypsiöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja asettele paperivuoat muffinipellin koloihin. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista muffineja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Siirrä muffinit jäähtymään.

Koristele haluamallasi tavalla. Herkuttele!










2 kommenttia: