Vaikka rakastankin suuresti suklaata niin tämä ohje on hyvä esimerkki siitä että aina ei tarvitse höystää muffineita suklaalla jotta saa makumaailmat herkistettyä kohdilleen. Maistuvan lisän vaniljaisiin muffineihin toi muffinien sydän, karamellisoitu maitotiiviste. Kuorrutteena herkullinen kinuskikerma.
Vaniljamuffinit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl rypsiöljyä
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja asettele paperivuoat muffinipellin koloihin. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista muffineja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Siirrä muffinit jäähtymään.
Näyttää kyllä herkulliselta :P
VastaaPoistamaistuivat kyllä. Jopa niin ettei jäänyt pakkaseen laitettavaa :)
Poista