Sivut

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

VALKOSUKLAA-RAPARPERIMUFFINIT

solmivat keskenään täydellisen, kirpeän ja makean, liiton todeksi.

Näissä muffineissa elementit ovat kohdillaan ja ne eivät oikeasti kaipaa rinnalleen mitään lisuketta. Itse rakastan kuorruttaa muffinit, ja näihinkin olin jo miettimässä jotain samettisen herkullista kuorrutetta, mutta tulin toisiin ajatuksiin. En halunnut sittenkään hävittää raparperin tuomaa raikkautta ja kirpeyttä sekä pehmeää valkosuklaata sen rinnalla. Tuntuu, että koko idea olisi hävinnyt jos jokin kolmas elementti olisi astunut kuvioon. Näin on hyvä.

Kauniit MeriMeri muffinivuoat antaa muffineille upean loppusilauksen. Vuoat löydät Confetin valikoimasta; -Muffinivuoka, Love in the afternoon.


Valkosuklaa-raparperimuffinit
(n.  16 kpl)
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl piimää
0,75 dl juoksevaa rasvaa
3.25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
3 dl pieniä raparperin paloja

Pilko suklaa reilun puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sula rasva piimän kanssa. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kääntele joukkoon raparperin palaset ja rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinivuokiin. Itse säästin muutamia raparperinpalasia myös muffinin pinnalle. Näin ne tulivat kauniisti esille. 

Paista 180 asteessa, n. 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä.



VINKKI! Tarjoa lisäksi kerma- tai vaniljavaahtoa sekä marjoja!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti