Käytän todella monessa leivonnaisessa vaniljaa sillä sen maku hurmaa aina uudelleen ja uudelleen. Siihen ei yksinkertaisesti kyllästy. Lapsenikin ovat saaneet aimo annoksen vaniljaa leivonnaisieni myötä ja huomaa hyvin että heilläkin on siihen jo kerta kaikkiaan loistava makutuntuma. Vanilja hurmaa, kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Kuorrutuksen toteutin kermalla, ripauksella vaniljakreemijauhetta. Aavistus pinkkiä kermaan on saatu Wiltonin pinkillä pastavärillä. Kerman päälle rouhin muutamia valkosuklaahippusia.
Vaniljamuffinit
(n. 12 kpl)
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl maitoa tai kermaa
Vaniljatäyte
1 ps (63g) Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 1/2 dl maitoa
Kuorrute
2-3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl maitoa tai kermaa
Vaniljatäyte
1 ps (63g) Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 1/2 dl maitoa
Kuorrute
2-3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Valmista
ensin vaniljatäyte. Mittaa maito kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon
vaniljakastikejauhe. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin
ajaksi.
Vaahdota
voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet
ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa. Lusikoi
muffinivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla
sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.
Paista 200 asteessa, n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti