Mustikkapiirakka
(pellillinen)
3 munaa
4,5 dl sokeria
2,25 dl maitoa (laktoositon)
6,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
200 g voita tai margariinia (laktoositon)
n. reilut 5 dl mustikoita
3 munaa
4,5 dl sokeria
2,25 dl maitoa (laktoositon)
6,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
200 g voita tai margariinia (laktoositon)
n. reilut 5 dl mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen sulatettu ja jäähtynyt voi/margariini. Lisää seokseen vuorotellen osissa maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja ripottele päälle mustikoita.
Paista 200 asteessa, n. 20 minuuttia.
VINKKI;
Voit tehdä piirakan päälle myös muruseoksen. Olen tehnyt tällä ohjeella seoksen mm. raparperipiirakan päälle. muruseos;
100 g voita (laktoositon)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi seos murumaiseksi. Ripottele muruseos tasaisesti mustikoiden päälle.
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi seos murumaiseksi. Ripottele muruseos tasaisesti mustikoiden päälle.
Tyttöjen isomummon tuvan lähettyvillä on oikea satumetsä jossa tytöt kävivät Mummin kanssa poimimassa muutamia mustikoita omiin pieniin kippoihinsa. Onneksi Mummi oli tarkkana kippojen kanssa ja otti kummallekin tytölle juuri samankokoisen kipon ja samanväriset kannet. Tärkeä, todella tärkeä seikka jota ajattelematta olisi poimintareissuun saattanut tulla ylimääräinen ohjelmanumero :)
Mustikoita tuli pienien kippojen lisäksi vähän isommassakin "kipossa" ja ison kipon sisällön säilöin pakastimeen. Kyllä nyt kelpaa talvella pistellä puuroihin ja leivonnaisiin mustikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti