Vadelmat sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. Yllättävän moni ei tiedä sitä että vadelma on myös kuitupitoinen marja ja vatsahan tunnetusti kaipaa kuitua. Vadelma on siitäkin näppärä marja että pakastaminen ei juurikaan vaikuta vadelman ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.
Itse pidän vadelmista ja käytän vadelmia paljon arjessa, mm. erilaisten
puurojen kaverina. Vadelma taipuu hyvin myös muiden marjojen kaveriksi
(punaherukka, mustikka) ja siitä saa ihan sellaisenaankin herkullisia
mehuja, kiisseleitä ja hilloja. Unohtamatta tietenkään kakkujen
täytteitä ja muffineita :)
Vadelmamuffinit
(n. 12 kpl)
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (laktoositon)
2 munaa
100 g sulaa voita (laktoositon)
2 dl vadelmia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste, munat sekä sula
voi. Sekoita. Lisää viimeisenä marjat, jos haluat niitä laittaa. Jaa
taikina muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.
Jäähdytä muffinit ja kuorruta haluamallasi tavalla. Kuorruta esim. kermavaahdolla tai kreemillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti