lauantai 23. heinäkuuta 2016

VADELMAMUFFINIT

leivoin juuri noukituista herkullisen punaisista marjoista. Muffinit saivat kruunukseen viime kauden vadelmia jotka luovat kauniin huurteisen tunnelman muutoin niin lämpimään kesäiltaan.


Vadelmat sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. Yllättävän moni ei tiedä sitä että vadelma on myös kuitupitoinen marja ja vatsahan tunnetusti kaipaa kuitua. Vadelma on siitäkin näppärä marja että pakastaminen ei juurikaan vaikuta vadelman ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.  


Itse pidän vadelmista ja käytän vadelmia paljon arjessa, mm. erilaisten puurojen kaverina. Vadelma taipuu hyvin myös muiden marjojen kaveriksi (punaherukka, mustikka) ja siitä saa ihan sellaisenaankin herkullisia mehuja, kiisseleitä ja hilloja. Unohtamatta tietenkään kakkujen täytteitä ja muffineita :)

Vadelmamuffinit
(n. 12 kpl)
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (laktoositon)
2 munaa
100 g sulaa voita (laktoositon)
2 dl vadelmia  

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste, munat sekä sula voi. Sekoita. Lisää viimeisenä marjat, jos haluat niitä laittaa. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.

Jäähdytä muffinit ja kuorruta haluamallasi tavalla. Kuorruta esim. kermavaahdolla tai kreemillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti