sunnuntai 18. lokakuuta 2015

SUKLAAMUFFINIT/Chocolate Cupcake Day 18.10.15

leivoin suklaamuffinipäivän kunniaksi.
Päällystetty muffini, eli cupcake, tai suomalaisittain kuppikakku, on todella suosittu leivonnainen. Tämä pätee hyvin ainakin meidän kotikeittiössä ja muffineja leivotaan usein.

Itse teen muffinit pääosin gluteenittomina mutta nyt halusin kokeilla reseptiä joka oli leivottu perinteisesti vehnäjauhoin. Suklaamuffini reseptejä löytyy useita kymmeniä erilaisia, eri blogeista, joten eikun etsimään sitä omaansa. Toki erilaiset leivontakirjat tarjoaa lisää mahtavia makuelämyksiä muffinien maailmassa.

Nämä laktoosittomat muffinit leivoin jälleen kerran Städterin minikuppikakkuvuokiin. Ovat mielestäni kauniita sekä käytännöllisiä vuokia. Pahviset minikuppikakkuvuoat ovat juurikin siksi käytännöllisiä että niihin ei tarvita erillistä muffinipeltiä. Taikinan voi kaataa suoraan vuokaan ja asettaa pellille sekä siitä sitten uuniin kypsymään.
VINKKI!

Kuorrutteen makuun saa mukavasti vaihtelua makutomusokerilla jota lisäsin näihin kerma/tuorejuustokierteisiin. Itse päädyin kokeilemaan Rasberry Ripple makua. Suosittelen, ihan ehdottomasti. Makutomusokeria löytyy useita eri makuja joten jokainen löytää niistä varmasti mieluisensa. Makutomusokerit ovat väriltään valkoisia, ainoa poikkeus on Jaffa Twist joka on väritykseltään suklaanruskea. Makutomusokeri toimii samoin kuin tavallinen tomusokeri. Makutomusokerin löydät Confetin verkkosivuilta taikka ihan käymällä Confetin kivijalkamyymälässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti