sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Mustikka-valkosuklaamuffinit

ovat kesäisen sadepäivän mielenkohottajia.




Nämä muffinit maistuvat niin herkullisilta ja tuovat veden kielelle jo pelkästään ajattelemalla muffinin sisältä löytyvää suklaayllätystä.

Kesää viedään hurjaa vauhtia eteenpäin ja kelit eivät ole olleet niin kesäisiä kuin olisi voinut odottaa mutta faktahan taitaa olla se että kesä on kauneimmillaan vasta heinä- ja elokuussa. Tiedä häntä mutta minä nautin yhtälailla kaikista vuodenajoista ja tietenkin myös mustikoista. Mustikka-aika ei kuitenkaan ole vielä käsillä mutta liikuttavan liki. Nyt onkin hyvä hetki tyhjentää pakkanen viime kauden marjoista ja leipoa niistä vaikka mitä makeaa. Itse aloitin pakastimen tyhjentämisen näillä :)

Ennen kuin päästää itse asiaan, eli leipomaan, niin mainittakoon reseptissä ohjeistettavan että valkosuklaa tulee rouhia taikinan joukkoon mutta tälle on toki vaihtoehto. Minä upotan jokaiseen paperiseen muffinivuokaan yhden kokonaisen suklaapalan niin että pursotan ensimmäisenä työvaiheena vuoan pohjaan hieman taikinaa. Tämän jälkeen pudotan kokonaisen suklaapalan taikinaan ja peitän taikinalla. Vuoka tulee täyttää kokonaisuudessaan n. 2/3 osaa vuoan tilavuudesta. Näin taikina ei pursu paistettaessa vuoan yli.




Mustikka-valkosuklaamuffinit
(n. 12 kpl)

taikina
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g valkosuklaata 
- tai vaihtoehtoisesti 12 palaa=1 pala/muffinivuoka
3 dl mustikoita

Sekoita kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää sekoittaen kananmunat ja lopuksi maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Pilko valkosuklaa pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita hyvin. Lado muffinssivuokiin reilu ruokalusikallinen taikinaa ja ripottele päälle jäisiä
mustikoita. Lisää mustikoiden päälle vielä toinen ruokalusikallinen taikinaa ja ripottele lopuksi päälle mustikoita. 

Paista 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti