perjantai 1. syyskuuta 2017

Lakumarengit

kuuluvat niihin marenkeihin joista pitävät lähestulkoon kaikki, etenkin lakritsin ja salmiakin ystävät.
En ole koskaan ollut marenkien ystävä, en missään muodossa, mutta lakritsijauhe taikoi marengit aivan uuteen mittasuhteeseen. Habanerosound:n valmistama lakritsijauhe, Sokea susi, on järjettömän hyvää, erittäin laadukas ja vahva-arominen. Purkista löytyy lakritsijauhetta 30 g ja näin siitä valmistaa useamman pellillisen lakumarenkeja. Lakritsijauhe sopii myös laajakäyttöiseen maustamiseen, aina alkuruoista jälkiruokiin, joten sen käyttö ei suinkaan rajoitu vain marenkeihin.

Marengit ovat siitäkin ihania suupaloja että niillä voi koristella kakut, ja muutkin leivonnaiset, joten marenkien käyttöön on rajattomat mahdollisuudet. Minä olen valmistanut marenkeja kuluneen vuoden aikana useita pellillisiä ja tämän kertainen satsi päätyi Raision Confettiin asiakkaiden maistettavaksi. Ja yllättävää kyllä, ne hävisivät muutamassa päivässä ;)
Lakumarengit
(pellillinen)

2 kananmunan valkuaista
100 g tomusokeria

pinnalle
 Haganolin hienoa apteekkarin salmiakkirouhetta

* HUOM! *
Salmiakkirouhe sisältää gluteenia joten ÄLÄ lisää rouhetta
mikäli marenkien tulee olla gluteenittomia!!!


Ohje

Lämmitä uuni 100 asteeseen. 

Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisäten samalla tomusokeria pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista, kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa, joten ne voi pursottaa lähekkäin. Ripottele marenkien pintaan salmiakkirouhetta.

Laita marengit uuniin kuivumaan n. 1.5 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.

Pieni vinkki! 
Lakumarenkien tummanpuhuva ulkoasu sopii oikein hyvin tulevaan Halloweeniin joten värjää ja tee toinen toistaan upeampia luomuksia lakumarengeista (marenkien muotoon vaikuttaa käyttämäsi tylla) muistamalla kuitenkin että lakritsijauhe on luonnostaan rusehtavaa joten se saattaa vaikuttaa halutun värin lopputulemaan. 


Marenkeja voi värjätä mm. Rainbow Dust ProGelin pastaväreillä joissa on todella kaunis, vahva pigmentti.

*Värjää ja leikittele*
Pastaväreillä voit värjätä joko koko marenkimassan, tai vaihtoehtoisesti lisäämällä marenkeihin ainoastaan raitoja. Raidat syntyvät siveltämällä siveltimellä pursotinpussin sisäpintaan ohuita raitoja haluamallasi pastavärillä. Tämän jälkeen lusikoidaan marenkimassa pursotinpussiin ja pursotetaan marengit leivinpaperin päälle. Näin syntyvät kauniit, raidalliset marengit. Mikäli haluat värjätä koko marenkimassan niin värjää massa vasta viimeisenä työvaiheena varovaisesti sekoittaen sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti