lauantai 15. marraskuuta 2014

PIPARKAKKUJA


leivottiin tyttöjen kanssa uusien piparimuottien innoittamana. Muotit ostin Confetista josta löytyy todella laaja valikoima erilaisia piparimuotteja. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Confetin valikoimaan! Kurkkaa tästä
Piparit leivottiin kaupan valmiilla piparitaikinalla. Helppoa ja hyvää. Tytöt halusivat pursottaa piparien päälle pikeeriä joten sitähän tehtiin. Kaupasta saa tosin valmista sokerikuorrutetta mutta pidän enemmän kotokutoisen makuisesta pikeeristä, ihan itse tehdystä siis. 

Pikeeri soveltuu erinomaisesti piparien/keksien koristeluun, koristeiden pursotteluun ja kakkujen koristeluun. Pikeeriä voi värjätä esim. pastaväreillä kuten me teimme. Tytöt saivat valita värin/värit mutta tällä kertaa päätyivät yllättäen yhteen väriin, -vihreään (wiltonin vihreä pastaväri)


 Pikeeri
1/4 dl valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä. Huomioi, että nestemäiset värit muuttavat pikeerin rakennetta!

Pikeeri kovettuu nopeasti. Jos et aloita pursottamista heti, laita pikeeri pursotuspussiin ja teippaa tyllan pää umpeen. Jos kaikki ei mahdu kerralla pursotuspussiin, kastele talouspaperi vedellä ja peitä kulhoon jäävä pikeeri sen avulla. 

VINKKI!  
Jos pikeeriä jää yli pipareiden tai kakun koristelusta, pursota siitä koristeita leivinpaperin päälle. Kovettuneet koristeet säilyvät kuukausia huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti