maanantai 25. toukokuuta 2015

FROZEN, ELSA & OLAF

aiheinen kakku tehtiin ala-asteen 1-2 luokan opettajalle kiitokseksi kuluneista vuosista.
Teen lasteni kanssa paljon leipomuksia, mikä on varmaankin jo sivujeni seuraajille tullut tutuksi, ja tämä kakku suunniteltiin yhdessä vanhimman tyttäreni kanssa. Hän sai päättää aiheen sekä tällä kertaa halusi osallistua myös itse tekemiseen. On suunnaton ilo saada pikku apureita mukaan leivonnan ihmeelliseen maailmaan ja tätä tehtiin yhdessä, todella huolella. Tyttäreni piirsi ja väritti Elsan sekä Olafin. Hän on mielestäni suunnattoman tarkka ja lahjakas tyttö, joten seurasin taustalla kun elintarviketussit ja tomuvärit vaihtuivat väristä toiseen ja piirros alkoi hahmottua.

Tämä on niitä hetkiä kun seuraan taustalla hiljaa ja ihmettelen että näinkö minua on siunattu ihmeellisellä ja suunnattoman taitavalla tytöllä. Tunnen olevani kovin rikas, ja tällä en tarkoita maallista omaisuutta, juuri tämänkaltaisina hetkinä. Toki muulloinkin, mutta nämä hetket vain pysäyttyvät ja silloin toivoisin että kellonviisarit pysähtyisivät hetkeksi, tai edes hidastaisivat matkaa huomiseen.

Mutta sitten.... kun piirros oli valmis niin huomasimme että kakun halkaisija olikin liian pieni piirretyille hahmoille. Se ei kuitenkaan haitannut suunnitelmaamme vaan käytimme luovuutta. Elsan tyttäreni halusi laittaa liitutaulun viereen liitu kädessä ja koska Olaf ei mahtunut enää kakun päälle niin teimme kompromissin ja asetimme lumiukko ystävämme "katolleen" pitsisen rusetin päälle :) Näin kakku oli valmis vadelma- ja vaniljamousse täytteineen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti