torstai 14. tammikuuta 2016

SUKLAAMUFFINIT

ovat aina yhtä herkullisia, leivotaanpa ne sitten vehnäjauhoin taikka gluteenittomalla jauhoseoksella. Tämän, kokeilemisen arvoisen ohjeen, olen löytänyt netistä.




Suklaamuffinit
(12 kpl)

ainesosat
100 g pehmeää voita/margariinia (käytin laktoositonta)
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa (käytin laktoositonta)
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata, rouhittuna (Brunbergin tummasuklaa)

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseoksen joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinien päälle. Voit hyvin tehdä muffinit myös minimuffinivuokiin mutta tällöin paistoaikaa kannattaa lyhentää alla olevasta ohjeistuksesta.

Paista 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia.


VINKKI
Voit piilottaa muffinien sisään kokonaisen suklaapalan. Tällöin nosta lusikalla nokare taikinaa muffinivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala ja peitä taikinalla *






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti