torstai 5. toukokuuta 2016

KOIVU

aiheinen kakku on hyvinkin ajankohtainen näin toukokuun alkumetreillä. Kevät kun on ollut täällä jo hyvän tovin ja kesä on antanut viime päivinä esimakua tulevasta kolmesta-neljästä kuukaudesta. Koivujen silmut ovat vain sekunnin päässä kaikesta lehtiloistostaan ja tarjoavatkin tästä esimakua pienillä hiirenkorvillaan jotka jo vapisevat innosta avautua täyteen lehtiloistoonsa.

Tämä kakku oli siinä mielessä helppo toteuttaa että kakun tilaaja on hyvin perillä siitä mitä kakultaan haluaa. On äärettömän helppoa ja mielekästä saattaa sellainen projekti alusta loppuun jossa ollaan kokoajan samalla "sivulla" tilaajan kanssa. Tästä oli hyvä esimerkki ensimmäinen "yhteistyömme", pioni kakku. Pioni kakku on ollut aika-ajoin myös yksi luetuimmista postauksistani. Eikä syyttä, sillä kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja äärettömän ajaton. 

Koivukakun koristelu jäi osittain omiin luoviin käsiini mutta toki tästäkin keskusteltiin hyvässä hengessä. Kukkia sai laittaa muttei ylettömiä määriä. Kukat tuli kuitenkin valikoida vuodenajan mukaan joten jotain keväistä oli toiveena. Valikoisin kukiksi siten omenankukkia, muutamissa eri kokomaailmoissa. Mukaan asettui myös muutamia, hennon liloja, ruusuja jotka mielestäni toivat ripauksen kaivattua väriä kakkuun. Ja koska ei kaksi ilman kolmatta niin mukaan laitoin muutaman hortensian jotka saivat pintaansa helmiäisenkimallusta aavistuksella kultaa.

Kakun kätköihin toivottiin herkullista, suussa sulavaa suklaata. Toiseen väliin laitettiin näin valkosuklaata ja toiseen vastaavasti maitosuklaata. Suklainen, täydellisen makea makunautinto.
Koristeet;
- Renshaw, laventelin violetti sokerimassa
- Renshaw, tummanvihreä (emerald green) sokerimassa
- Renshaw, keltainen sokerimassa
- Renshaw, kukka- ja muotoilumassa, valkoinen
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen 
- Wiltonin norsunluu/ihon sävyinen pastaväri
- Wiltonin ruskea pastaväri
- Wiltonin musta pastaväri
- Efektisävy, Lunar Lilac
- Efektisävy, tomuväri Chocolate
- Efektisävy, tomuväri Ivy Green
- Efektisävy, metallinhohto Golden Sands
- Städter, kimallepulveri vaaleanpunainen
- Städter, kimallepulveri vihreä
- Dr Oetker, Cupcake minipearls
- Metallinhohtoinen maali, keltainen
- Confetin elintarvikeliima
- Confetin ruusunlehtimuotit, 3 kpl
- Confetin omenankukka- ja ruusumuotit, 4 kpl
- Ruusun terälehtimuotit, 4 kpl
- Hortensia koristemuotit
- Wiltonin metallinen muottisetti, sydän


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti