torstai 12. toukokuuta 2016

Toukokuun SLY paketti

Sattui piippaamaan tekstaria tulostaan juuri loistavalla ajoituksella, heti toukokuun ensimmäisellä kesää enteilevällä viikolla.  Olimme nimittäin vain muutamien kilometrien päässä meitä lähinnä sijaitsevaa ABC asemaa sillä iltapäivä oli kulunut kauppakeskuksessa vaateshoppaillun merkeissä. Kotoa meiltä kylläkin kertyy kymmeniä kilometrejä ABC:lle mutta koska työt vievät arkisin kyseisen aseman ohi niin sillä ei ole lainkaan väliä että sijaitseeko asema lähellä tai kaukana. Sitten on vielä näitä sattumanvaraisia shoppailureissuja maalta kaupunkiin joten aina löytyy paketille noutaja :)

Oli ihanaa huomata että ensimmäistä kertaa lapsetkin odottivat pakettia ja sen sisällä olevaa, hetken vielä tuntematonta, yllätystä. Niin me sitten lapsien kanssa noudimme paketin ja siinä se nyt oli. Tuvan pirttipöydällä. Uusi kierros, uusi salainen leivontaystävä ja uusia visioita leivonnan kiehtovaan maailmaan. Maailmaan, jossa voi taikoa maut todeksi heittämällä ilmaan ripauksen taikajauhoja.


Kannen alta paljastui saatekirjeen myötä makeaa ainesosaa eri muodoissa ja kyllä vain.....  muffinivuokia! Muffinivuoat, ne ihanat auringonkukkamaiset! Iso ja lämmin kiitos ystäväiseni, mitä parhain yllätys. Tulen säästämään vuokia näillä näkymin syksyyn sillä haluan tehdä niihin jotain täysin syksyyn sopivaa makeaa. Jos vain maltan odottaa syksyyn saakka sillä muffinivuoilla on tapana joutua uuniin hyvinkin pian tupaan ilmestymisensä jälkeen...


Jokaiselle "makealle"  leipurille tämä paketti olisi enemmän kuin tervetullut joten kaikki kuvan mukaiset ainekset ovat must! Voin muuten kertoa että liivatelehdet meni jo äitienpäivä leivontaan! Glukoosisiirappi oli ihana yllätys sillä se on ollut ostoslistallani. Ostoslistalla, johon olen kirjoittanut aineksia joihin aion tutustua kunhan törmään kyseiseen tuotteeseen.  Täällä maaseudulla pienet lähikaupat eivät ole ottaneet sitä valikoimiin joten siksi tuo glukoosisiirappi on seissyt listani rivillä useamman kuukauden. Vähän samoin kävi kondensoidun, karamellisoitu, maidon kanssa jonka sain viime kierroksen ystävältäni. Sekin odotti listalla pitkään. Ihania nämä sly:t! Toki voisin marssia isoihin kaupunkilaismarketteihin, ja löytää em tuotteet, mutta en koe mielekkääksi kävellä kilometritolkulla markettien käytävillä. Olen niin tottunut näihin pieniin ja tutuiksi tulleisiin lähikauppoihin jossa jonot eivät päätä huimaa ja kaikki perusainekset ovat käden ulottuvilla sekä löytyvät omilta tutuilta hyllypaikoiltaan vaikka silmät kiinni haettuna.


Mukana paketissa oli myös herkkuleivonta lehti sekä chiliä, eri muodoissa. Olen lukenut lehteä kuluneen viikon aikana useasti ja osa sivuista on jo sievästi hiirenkorvalla. Merkkinä siitä että tätä kokeillaan. "Chilit" ovat täysin uusi juttu meidän tuvassa ja niitä toki pitänee kokeilla. Odotankin siis sopivaa testiyleisöä kyläilemään sillä chili jakaa mielipiteitä vahvasti suuntaan jos toiseen. Pakettien ainekset olivat valikoituneet leivontalehden mukaisesti. Saatekirjeessään ystäväni vinkkasi minulle muutamia reseptejä joita voisin kokeilla. Niistä mainittakoon chili-suklaa-kuppikakut ja herkkukeksit.


Kiitos ystäväni ihanasta ja selvästi ajatuksella kootusta paketista. Lehden ympärille rakennettu kokonaisuus oli mielestäni huippu hyvä! Enpä olisi itse hoksannut koota pakettia tähän tyyliin.

Ja muuten, ne hopeatoffeet syötiin jo ;)

Tässä vielä koko ihanuus;
Tomusokeri
Vaniljasokeri
Glukoosisiirappi
Liivatelehti
Hopeatoffee
Chilisuklaa
Chilimauste
Muffinivuoat
Herkkuleivonta -lehtiPostaukseni on kestänyt tovin johtuen nuorimman tyttäreni sairastumisesta ja tätä kautta reseptien toteuttaminen tulee jäämään toukokuun aikana, näillä näkymin, lähestulkoon kokonaan.

Blogi jatkaa hiljaiseloa tämän myötä ja palailee ajallaan kunhan arki löytää tiensä takaisin kotiimme. Juuri nyt se on kadoksissa ja moni asia on toisin. Kun tupa on hiljaa ja antaa ajan parantaa. Kun ulkona luonto on herännyt eloon ja pihakeinu odottaa malttamattomana keinujaa.


8 kommenttia:

 1. Ihanasti ajatuksella koottu paketti =) Paranemisia tyttärelle <3

  VastaaPoista
 2. Makeita, lämpimiä ajatuksia näyttää teemapaketti olleen täynnä!
  Prinsessalle paranemisia !
  Hugs n-h emo
  http://originaalisly.vuodatus.net

  VastaaPoista
 3. Todella ikävä kuulla tyttärestäsi, voimia teille kaikille ja pikaista paranemista hänelle. Leivonta onneksi odottaa kärsivällisesti kunnes on taas hyvä hetki.

  VastaaPoista
 4. kivan ja makean paketin olet saanut. paljon voimia ja haleja <3

  VastaaPoista
 5. Lämmin kiitos kaikille kommentoijille paranemisterkuista :) Me täällä voidaan jo paremmin, ei ehkä vielä ihan täydessä "terässä" mutta eteenpäin kuitenkin! Näinä hetkinä sitä tuntee suunnatonta hyvää mieltä siitä että on olemassa ihmisiä jotka myötäelävät siellä ruudun toisen puolella näin upeasti. Kiitos, ei tässä oikein muuta osaa sanoa! Ja vielä, leipokaa minunkin edestä makujen taiat todeksi tämän kuun aikana :) Ja kyllä, niin ihanan makea paketti minulla joten kiitos ystäväni!

  VastaaPoista
 6. Lämmin voimia antava halaus, tuskin auttaa, mutta.... Anne

  VastaaPoista
 7. Ihana paketti ja ihanat nuo muffinssivuoat! :) Toivottavasti vointi vaan parantuu siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti on kyllä ihana ja nuo vuoat sinetöivät paketin täydelliseksi. Vointi on päivä päivältä parempi ja uskon jo vahvasti siihen että tuo mikä lie virus on saatu tönäistyä ulos tuvasta! Luinkin blogistasi että teillä eletään jännittäviä aikoja. Oikein ihanaa odotusaikaa sinulle ja muista tarpeentullen lepäillä.

   Poista