lauantai 19. elokuuta 2017

Suklaahippukeksit

maistuvat taivaalliselta kahvin tai kylmän maidon kera.




Suklaakeksit ovat aina kuuluneet keittiöömme, ihan niinkuin perusvarusteena, joten niitä on löydyttävä. Aina. Toisinaan sattuu käymään niin että keksit ovat "yllättäen" loppu (meillä kun asuu useampi keksihiiri) ja tottakai niin että kauppa ei ole enää auki ja voi kuinka tylsää onkaan juoda kahvi ilman keksiä!

Niinpä asiaan piti tulla ratkaisu. Etsiä netistä huippuhyvä resepti (en todellakaan muista mistä tämän bongasin mutta kunniaa reseptistä en voi ottaa itselleni) ja tehdä keksejä itse ja totta tosiaan, -kuinka herkullinen tuo ratkaisu olikaan. Nykyään meillä tehdään pääsääntöisesti keksit itse ja niitä tehdään samalla sen verran enemmän että keksejä jää pakastettavaksikin. Nämä keksit ovat siitä(kin) ihania että pakastin ei pilaa keksien makua lainkaan. Ja voisinko sanoa, ovat ehkä vieläkin parempia. Ai niin, unohdinko mainita että pelkäästään jo taikina on taivaallisen hyvää!!! Tämän vuoksi minä ja lapset olemme niin ähkyssä taikinasta että valmiita keksejä ei välttämättä jaksetakkaan syödä kuin se yksi tai kaksi :)




Suklaahippukeksit
(15-20 kpl)

Taikina
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
250 g voita
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl öljyä
100 g suklaata rouhittuna

Mittaa sokerit, voi sekä kananmuna kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita hyvin. Lisää vielä öljy ja suklaarouhe joukkoon ja sekoita.

Pyörittele keksimassa palloiksi leivinpaperille. Jätä muutamia senttejä tilaa jokaisen taikinapalleron väliin sillä taikinapallerot leviävät paiston aikana.


Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon.  Älä paista keksejä liian kauan. Keksien pitää olla pehmeitä kun otat ne uunista!

Anna keksien levätä n. 2-3 minuuttia uunipellillä jonka jälkeen voit siirtää keksit ritilälle jäähtymään kokonaan.





Voit korvata suklaarouheen ostamalla kaupasta esim. Dr Oetkerin maitosuklaahippuja. 

Pussissa on 100g joten yksi pussi riittää hyvin reseptissä ohjeistettuun määrään. Valmiit suklaahiput pitävät hyvin muotonsa paistettaessa joten ne ovat tämänkin puolesta oikein hyvä vaihtoehto suklaarouheelle. Suklaahippuja löytyy myös valko- ja tummasuklaa versiona. Valitse oma lempparisi. 




Taikinapalleroiden väliin kannattaa jättää muutama sentti pelivaraa jotta keksit eivät ota toisiinsa kiinni "lätsähtäessään"  uunipellillä. 








Valmiit keksit on hyvä sijoittaa ritilän päälle jäähtymään hetkeksi. 

Tämän jälkeen kannattaa laittaa kahvi tulemaan, ja etsiä se kahvikuppikin valmiiksi, jotta päästään nopeasti itse asiaan eli herkutteluun!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti