torstai 23. marraskuuta 2017

Suklaakakku

maistuu suklaalta, vadelmilta sekä mustikoilta.
Naapurin suklaisesta toiveesta syntyi pieni kakkunen jonka pohja oli mehevän suklainen, täytteenä pieni kerros suklaaganachea sekä tuhdisti raikasta kuningatarmoussea. Kuorrutteen valmistin suklaakermasta joka viimeisteli kakun yksinkertaisuudellaan. Koristeena kaikkea, hmm.... suklaista ja vähän muutakin makeaa.

Toiveena oli ainoastaan suklainen kakku joten muutoin sain täysin vapaat kädet kakun toteutukseen. Näissä tuumin päätin heti että kakkuun tulee suklaapurjeita sillä ne ovat näyttävyydeltään ihan omaa luokkaansa. Suklaapurjeet valmistuvat näppärästi Candy Meltsien avulla sulattamalla napit mikrossa, tai vesihauteessa. Suklaaseokseen voi lisätä tarpeen vaatiessa tipan kasviöljyä, jos tuntuu siltä että seos ei ole tarpeeksi "juoksevaa". Olen kuullut käytettävän myös vettä ohentamiseen mutta minulla se ei toimi. Suklaa juoksettuu aina. Turvaudun siis kasviöljyyn.
Sula suklaa tulee kaataa esim. leivinpaperille ja tasoittaa heti lastan kanssa siihen muotoon kuin sen haluaa. Leivinpaperin alle voi halutessaan taitella vaikka foliokääreitä jotta suklaapurjeet saavat elävyyttä, eivätkä jää ns. tikkusuoriksi. Suklaapurjeet laitetaan jääkaappiin vähintään tunniksi kovettumaan. Kun purjeet ovat kovettuneet niin suklaan voi murtaa, tai leikata, varovasti sopivan kokoisiksi paloiksi. Sen jälkeen purjeet ovat valmiit. Helppoa, eikö vain?

Mikäli kaipaat lisää twistiä purjeisiin niin voit sivellä niihin syötävää lehtikultaa, joka tuo kokonaisuuteen tyylikästä arvokkuutta. Lehtikulta tulee kiinnittää koristeen pintaan varoen siveltimellä, ei sormin.
Tämän päivän kakut saavat olla övereitä ja siksi pistinkin tähän kaikkea mahdollista, ja mahdotonta, mutta kuitenkin niin, että kokonaisuudesta ei tulisi liian täyteen tungettu, sekä ulkomuodollisesti mauton.

Voiko mikään oikeastaan olla parempaa kuin suklaa yhdistettynä marjoihin sekä kaikkeen makeaan?
Mielestäni ei.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti