keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kinkkuvoileipäkakku

on se perinteinen kahvipöydän suolainen kakku.

Mikä voikaan olla sen herkullisempaa suolaista kakkua kuin kinkkuvoileipäkakku! Omasta mielestäni ei mikään ja tälläkään kertaa kakku ei tuottanut pettymystä vaikka vaihdoinkin hieman ainesosien suhdetta toisiinsa. Tämän myötä voin allekirjoittaa myös sen että minulla ei ole mitään valmista reseptiä kakkuun koska muuntelen sitä epäsäännöllisen säännöllisesti ainesosilla leikkien.

Vaikka voileipäkakuissa voikin säädellä ainesosien suhdetta toisiinsa, tietyssä mittakaavassa, niin yksi lempiosioni voileipäkakkujen valmistamisessa on ehdottomasti sen koristelu! Kauppojen heviosastoilta löytyy upeana hehkuvia vihanneksia ja hedelmiä joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää monipuolisesti koristelussa. Minä päädyin tällä kertaa hyvinkin yksinkertaiseen koristeluun mutta kakkuja voi aivan hyvin koristella esim. ananaskirsikoilla, mansikoilla, viikunoilla, punasipulilla jne. Vain mielikuvitus on rajana!

2 kommenttia:

  1. Upean näköinen, oot kyllä ihan mestari näitten koristelussa! ♥ Saispa ittekkin itsensä tekemään näitä useammin, just kinkkuvoileipäkakku on kyllä ihan parasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kuinka minusta tuntuu että voileipäkakkujen koristelu on "hankalaa" mutta ihan hirveän mukavaa puuhaa. Yritän löytää jonkun superkivan koristelutavan mutta vielä se on hakusessa, omasta mielestäni. Aina sitä varmaan vaatii itseltään enemmän kuin tarvitsisi ☺ ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista