sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Suklaakakku

on kahvikakku jota voi syödä huomaamatta palan, jos toisenkin.




Tämä suklaakakku on sellainen suussa sulava, mehevä ja nimensä mukaisesti suklainen vaikka siinä ei olekaan suklaata. Yhdellä sanalla kuvaten, nam.

Tästä kakusta tulikin tätä myötä minun suosikkini ja uskoisin että kakku hurmaa monet muutkin suklaasuut. Kiitos tästä ihanuudesta kuuluu Emelie Holmin leivonta-aiheiselle kirjalle jonka lainasin paikallisesta kirjastostamme.




Suklaakakku
(n. 1,5 l vuoka)
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 dl kermaviiliä (laktoositon)
1 dl rapsiöljyä

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään jauhoseokseksi. Lisää jauhoseos, kermaviili ja öljy vuorotellen munasokerivaahdon joukkoon sähkövatkaimen avulla sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys pistämällä tikku kakun keskelle - kakku on valmis, jos siihen ei tartu taikinaa.

Nosta kakku jäähtymään.

Muistathan että kakun tulee olla kunnolla jäähtynyt kun kaadat kuorrutteen kakun päälle.

kuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g margariinia tai voita(laktoositon)

Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.





 Minä kuorrutin kakkuni rakastamallani kuorrutteella mutta kakun voi kuorruttaa myös reseptin alkuperäisen kuorrutteen mukaisesti jonka lisäilin tämän tekstin jatkeeksi. Alkuperäinen kuorrute sisältää laktoosia (valkosuklaa) mutta valkosuklaata saa laktoosittomana esim. Dammenbergin verkkosivuilta tai itsetehtynä.

Kakun voi jättää yhtä hyvin myös kuorruttamatta, maistuu niinkin ja häviää yllättävänkin nopeasti tarjoilualuseltaan.


Valkosuklaaganache
3 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata

Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa ja laita palat kulhoon. Kaada lämmin kerma päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna ganachen jäähtyä ennen kuin kaadat sen kakun päälle.






4 kommenttia:

  1. Nam, tätä vois kokeilla! Mutta minkä kokoinen tuo vuoka pitäis olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. n. 1,5 litran vuoka. Käynpä lisäämässä tiedon postaukseen jotta muidenkin on helpompi lähteä hahmottamaan vuoan kokoa.

      Poista
  2. Minkä kokoseen vuokaan? Pakko kokeilla ku näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. n. 1,5 litran vuoka. Kokeile ihmeessä sillä on tämä vaan niin ihana kahvikakku!

      Poista