perjantai 8. tammikuuta 2021

Paras kahvikakku

on nimensä veroinen, täydellisen mehevä kahvikakku.








Olen ollut aina kahvikakkujen suuri ystävä, enkä ymmärrä lainkaan, miksi kahvikakkuja sanotaan kuivakakuiksi. Nehän on kaikkea muuta kuin kuivia! Paitsi, jos ovat olleet liian kauan uunissa. 

Tämän postauksen kakku on yksi parhaimmista vaaleista kahvikakuista. Lisää makua tuo kakkuun piilotettu mururaita. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun oli lisätty kuorrute, sekä omenamurskaa, mutta meillä omenat jää laittamatta allergian vuoksi. Omenan sijaan olen lisännyt joskus päärynää ja sekin toimii hyvin. Parasta kakku on mielestäni ihan pelkistettynä mururaidalla, ilman sen kummempia lisäyksiä. En siis lisää edes kuorrutetta, mutta mainitsen sen alla olevassa ohjeessa, jotta voit halutessasi lisätä makua kakkuun. 

Paras kahvikakku näyttelee suurta myös osaa kahvikakkujeni kategoriassa, joten ahkerimmat blogini kävijät ovat varmasti jo tutustuneet, kyllästymiseen saakka, tähän kakkuun ja ehkä leiponeetkin sen omaan kahvipöytäänsä. Ne jotka eivät vielä ole kokeilleet niin kokeilkaapa. 






 Paras kahvikakku
(n. 2,4 l vuoka)

200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä (laktoositon)
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa

Muruseos
1,5 dl ruskeaa sokeria, esim. muscovado- tai fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
3 rkl voita
ripaus suolaa

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
0,5 dl vaahterasiirappia


OHJE
Taikina
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä sekoittaen. 
Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili, ja sekoita taikina hyvin. 
Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.

Muruseos
Laita ainekset kulhoon ja nypi ainekset sekaisin. Ripottele kahvikakkuvuokaan muruseos. 
Kaada loput kakkutaikinasta muruseoksen päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. 
Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä.

Kuorrute
Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. 
Lusikoi, tai pursota, seos kakun päälle niin että se valuu kauniisti kakun 
reunaa myötäillen aina alas saakka.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti