perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kinderpiirakka

voiko joku leivonnainen olla oikeasti näin j-ä-r-j-e-t-t-ö-m-ä-n hyvää? Vastaus on KYLLÄ, ja se on tässä!




Maku on taivaallinen, täydellinen suklaaparatiisi jossa ei ole laskettu kaloreita. Eikä ehkä edes kannata sillä jo pelkästään sokerin määrä on niin päätä huimaava että se pistää hetkeksi miettimään mittasuhteita. Että oikeasti, 6 dl sokeria? Kyllä vain....

Lopputulema on kuitenkin se että kaikki ne jotka rakastavat suklaata tulevat ihastumaan tähän makeaan, suklaaöveriin herkkuun. Ja bonuksena tämän kaiken päälle se että kinderpiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Tiivistettynä niin että kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja kiehautetut nesteet lisätään kuivan ainesseoksen joukkoon. Kaupan päälle vispataan vielä kananmunat taikinan sekaan. Helppoa, eikö vain?!





Kinderpiirakka
(pelti n. 34x34)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi tai margariini. Sekoita varovaisesti nesteet kuivien aineiden joukkoon. Lisää munat yksitellen taikinaan.

Paista uunissa 200 asteessa, n. 30 minuuttia. 

Jäädytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.


Voikreemi;
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi, n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon vaniljasokeri, vatkaa vielä hetki (pari minuuttia riittää). Levitä kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin, n. puoleksi tunniksi, jotta kreemi kovettuu. Tämä vaihe on välttämätön jotta lämmin, sulatettu suklaa ja kreemi eivät sekoitu keskenään.


Kuorrutus;
250 g maitosuklaata
25 g (4-5 palaa) valkosuklaata

Itse sulatan suklaat mikroa apuna käyttäen mutta suklaat voi sulattaa myös vesihauteessa.

Sulata maitosuklaa. Kaada suklaa piirakan päälle kolmessa erässä niin että kaada ensin 1/3 osaa ja levitä suklaa. Toista tämä vielä pariin otteeseen, tyyliin 2/3 ja levitä suklaa, 3/3 osaa ja levitä suklaa. Suklaan voi levittää esim. palettiveitsellä tai raapalla. Mikäli kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa paksuksi kerroksiksi, eikä pohjaa saa enää peitettyä suklaalla kokonaan.

Sulata valkosuklaa. Lusikoi suklaa esim. pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa pussin toiseen alareunaan pieni reikä josta saat pursotettua valkosuklaan raitoina maitosuklaan päälle. Marmoroi pinta vetämällä cocktailtikulla edestakaisia vetoja.


Viimeisenä työvaiheena haetaan kuppi kahvia ja keskitytään olennaiseen,  
- herkutteluun!




VINKKI!
* leikkaa piirakka paloiksi kun se on hieman jähmettynyt sillä muutoin suklaapinta halkeilee ikävästi leikatessa *
*  piirakan voi pakastaa *





18 kommenttia:

  1. Kuulosti liian hyvältä ollakseen totta -kunnes luin; 6 dl sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, alkuperäisessä reseptissä neuvottiin mitoittamaan sokeri näin. Itsekin ihmettelin sokerin hurjaa määrää mutta toisaalta kun herkutellaan niin mitäpä sitä kaloreita laskemaan 😊

      Poista
  2. Sama..voisko sitä määrää esim puolittaa?

    VastaaPoista
  3. Ei tietenkään voi, miksi voisi? Tuohan on iso kakku, idiootit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, annetut määrät ovat hyväksi todettuja ja onhan siinä aina toki oma riskinsä kun muuttelee reseptissä olevaa/olevia määriä mutta toisaalta, -eihän sitä koskaan tiedä mikä on lopputulema jos vähän soveltaa. Koetetaan kuitenkin pitää kommentointi asiallisena niin kaikilla on mukavampi mieli kirjoitella omia ajatuksiaan tänne. Joskus ne poikii oikeinkin hyviä ajatuksia 😊

      Poista
  4. Näitä on monenlaisia, mutta nimu on kinderpiirakka, mutta tavallista suklaata ? Voisikohan ihan oikeasti sulattaa kindermunia esim. ..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinderpiirakan nimi tulee siitä että leivoksen maku muistuttaa kindermakeisten makua. Miksipä suklaata ei voisi vaihtaa, kannattaa kokeilla. Mikäli päädyt kokeilemaan esim. niitä kindermunia niin käypä kertomassa täällä että miten kävi!

      Poista
  5. Hei, minkä kokoinen pelti sinulla oli käytössä jotta pohjasta tuli noin paksu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen kinderpiirakan aina syvään peltiin (n. 5cm) jonka koko on 34cm x 34cm. Liesi itsessään on 50cm.

      Poista
  6. Olisiko pohjan ainekset pitänyt sekoittaa sähkövatkaimella, kun mun pohjasta tuli ohut ja kova ja kaiken lisäks kärähti, vaikka oli just ton verran uunissa ja tuossa asteessa keskitasolla ? Ja voikreemiä tuli aika ohut kerros kun sinun kuvassa sitä on paljon :) Ja paloihin kannattaa ilmeisesti leikata heti suklaan laiton jälkeen kun mulla suklaa oli niin kovaa, että halkeili ja irtosi piirakasta :D Maku oli kuitenkin hyvä, vaikka pieni sivumaku tulikin kaupanpäälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vatkaimella vaan esim. nuolijalla tai puukauhalla. Itse sekoitin kuivat aineet nuolijalla sekaisin. Kaadoin kiehautetun veden kiehautettuun voisulaan ja sekoitin lusikalla. Tämän jälkeen kaadoin nesteet kuiviin aineisiin ja sekoitin nuolijalla varovasti sekaisin. Lopuksi lisäsin erillisessä kulhossa vispilällä (käsin, ei koneella) vatkatut kananmunat taikinaseokseen ja sekoitin ne keskenään hyvin sekaisin. Pitänee muistaa että uuneissa on todella suuret erot, entinen uunini paistoi piirakkaa 30min ja tämä uusi 25min. Viisi minuuttia tekee jo paljon leivonnaisen paistossa joten kokeilemalla löydät sen oikean ajan mm. kinderpiirakan paistoon. Ikävä kuitenkin kuulla että pohja kärähti :( Kreemin paksuuteen vaikuttaa ensisijaisesti mm. käyttämäni uunipelti joka on mitoiltaan 34cm x 34cm (uuni 50cm). Vatkaan kreemiä noin 10-15 minuuttia yleiskoneessa jolloin kreemistä tulee ilmavan kuohkeaa. Paiston jälkeen leikkaan aina piirakasta ulkosivut pois, n. 1-1.5cm, jotta piirakan ulkonäkö olisi siisti. Tämä ei tietenkään ole välttämätöntä mutta se on oma tapani toimia. Piirakka kannattaa leikata tosiaan paloiksi hieman jähmettyneenä jotta suklaa ei paloitteluvaiheessa halkeile. Lisäänkin muuten tämän vaiheen postaukseen. Kiva kuulla että pidit piirakan mausta, vaikka siellä se pieni sivumaku sitten olikin vastoinkäymisineen, ja olisi kiva kuulla jälkikäteen että miten piirakan teko onnistuu seuraavalla kerralla. Jos siis vielä uskaltaudut kokeilemaan näillä hienosäädöillä reseptiä :) Mukavan aurinkoista kevättä sinulle ja tervetuloa uudestaan sivuilleni.

      Poista
    2. Kiitos vastauksista, ehkä uskaltaudun kokeilemaan tätä joskus uudelleen näillä neuvoilla :D

      Poista
    3. Toivottavasti uskaltaudut sillä kyllä tämä on kaiken sen "vaivan" väärtti :)

      Poista
    4. Kiitos aivan mielettömän ihanasta ohjeesta! Tupareissa oli oikee menestys. Pieniä viilauksia jotka helpottaisi ensikertaa tätä kokkaavia kannattaisi kirjata ohjeeseen kun niitä tuli itsellenikin eteen kun aloin tätä tekemään.
      1. tuo pellin koko olis hyvä lukea ohjeen alussa. Ihmettelin meinaa tuon valkoisen kerroksen paksuutta kuvassa versus oma tuotos. Oma kerrokseni oli minimaalinen kuvaan verrattuna mutta maistui kyllä syötynä ihan hyvin.
      2. Kuorrutuksen maitosuklaaseen voi lisätä ruokalusikallisen voita mikä jää sopivasti tuosta paketista käyttämättä, niin se pitää sen kuorrutuksen leikattavana ilman että lohkeilee.
      3. Kenen jääkaappiin mahtuu uunipelti, ohjeessa kun käsketään jäähdyttämään piirakka jääkaapissa ennen suklaan levittämistä? Onneksi oli talvi ja parveke että sain pohjan jäähtymään kahdessa välissä kun ei mun jääkaappiin ainakaan pelti mahdu vaikka se olisi tyhjäkin.
      4. Ohjeeseen voisi kirjata että sen voin ja tomusokerin vatkaaminen vie aikaa tehtosekoittimella ja vaatii hieman lämpöä jotta alkaa vaahtoutua. Ihmettelin aluksi kun siitä tuli vain murua vaikka kuinka vatkasin. Kunnes tajusin mennä hellan ääreen jossa uuni oli ollut päällä ja jatkoin vatkaamista. Voi oli ollut pöydällä koko päivän ja oli pehmeää.
      Itse käytin tumman kaakaon tilalla minttukaakao jauhetta josta vain siivilöin mintturakeet pois, tämä toi herkullisen pienen minttuisen sivumaun piirakkaan ja oli ainakin itsestäni ja vieraiden mukaan oikein herkullinen lisä.

      Poista
    5. Ihanaa kuulla että ohje oli menestys!! Vastaan seuraaviin kohtiisi

      1. pellin koko on nyt lisätty, joten kiitos vinkistä.
      2. kiitos vinkistä, tätä en ollut osannut ajatella :)
      3. minun jääkaappiini mahtuu uunipelti, itseasiassa ihan hyvin.
      4. Mainitsin ohjeosiossa että voikreemiä tulee vatkata n. 10 minuuttia joko sähkövatkaimella tai yleiskonella. Itse vatkaan yleiskoneella johon valitsen flexin. Voin tulee olla huoneenlämpöistä jotta se vatkaantuu hyvin ja tämäkin mainittiin ohjeosiossa joten onkin todella merkillistä että voi käyttäytyi mainitsemallasi tavalla. Minulla ei ole koskaan käynyt noin. Missäköhän syy moiseen?!

      Ja hei, minttukaakao kuulostaa oikein herkulliselta! Oli varmasti aivan mahdottoman hyvää. Ihanaa kevättalvea sinulle ja taidankin innoittamanasi kokeilla tuota minttukaakao versiota. Kiitos.

      Poista
  7. Hei, onneksi kyselin pellin kokoa, meillä 60cm leveä liesi eli pelti olisi ollut liian iso:) tein piirakan vuokaan joka oli n. 30x40 ja pohjasta tuli ihanan paksu. Voikreemi ei riittänyt vaan jouduin tekemään tuplamäärän sitä sekä käytin kaiken maitosuklaan mitä olin ostanut eli 400g ja sekoitin sen vielä voisulaan ja se oli juuri pastelli määrä:) vaikka pohjaan tulee paljon sokeria ei se ole makea vaan päälliset ovat todella makeita joka tälläsen sokerihiiren mielestäb:) Ainon kokeilla tehdä pohjan uudestaan kuivakakkuna mutta vähemmällä sonerimäärällä koska se oli mun mielestä kakun paras osa ja todella mehevä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus sentään että jouduit tuplaamaan kreemin. Mistäköhän se voisi johtua sillä minulla reseptin mukainen määrä voikreemiä riitti hyvin... Muistitko vatkata kreemiä vähintään 10 minuuttia jotta siitä tulee kuohkean ilmavaa? Huomasitko myös että minulla on tapana leikata pohjasta kauttaltaan n. 1-1,5cm reunoista pois jotta niistä tulee huolitellumman näköiset? Kuulostaa ihan huippuidealta tehdä pohja kuivakakuksi, vau! Miksei tuo tullut mieleeni lainkaan sillä olen täysin samaa mieltä siitä että pohja on aivan mahdotonta herkkua, nams :) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja kiitos kommentistasi.

      Poista