lauantai 19. maaliskuuta 2016

LIMEJUUSTOKAKKU

leivottiin Matiaksen syntymäpäiville.

Matiaksen äidin toiveena oli nimenomaan limejuustokakku ja siihen toivottiin teemaksi vaihtoehtoisesti joko traktori, palomies Sami taikka Late lammas. Late lammas on jotenkin niin hurmaavan söpö tyyppi että päädyin yksimielisesti Lateen. Muutoin sain vapaat kädet toteuttaa kakun aiheeksi valitsemaani teemaa ja rakentaa sen ympärille halutessani jotain pientä kivaa. Matiaksen kakut ovat aina olleet hyvällä tavalla haastavia ja siksi odotankin joka kevät mielenkiinnolla että mitä Matiaksen äiti tällä kertaa toivoisi minun tekevän. Tässä muutamia postauksia Matiaksen kakuista vuosien varrelta; -Kaivurikakku, kissakakku ja ristiäiskakkuja, osa 1 ja osa 2.

Limejuustokakku on minulle täysin vieras elementti siinä mielessä etten ole moneen vuoteen maistanut limeä missään muodossa. Ei niin, ettenkö haluaisi mutta allergiani limeen on sen verran voimakas että vältän suosiolla kyseistä hedelmää kaikessa muodossa. Siksi tästä projektista tuli haastava. En voinut luonnollisestikaan maistaa miten valitsemani ainesosat pelaavat yhteen ja millä mittasuhteilla. Riskipelillä ja täysin minusta tuntuu tuntumalla mentiin. Kiilteen tekeminen oli oma työnsä joka vaati muutaman ylimääräisen kauppareissun kun eri valmistajien limemehut lenteli kaaressa täysin väärissä mittasuhteissa viemäriin. Onneksi perheen pää, mieheni, suostui testaamaan eri mittasuhteilla olevia kiilteen ainesosia. Lopputulema oli se että hylkäsimme kaikki eri limetiivistemehut järjestyksessä ja kiille tehtiin itse puristamalla lime hedelmästä mehut veden ja sokerin sekaan.

En toki vedä kaikkia ainesosia hatusta vaan tutkin, eli teen pohjatyötä useamman ajan, eri reseptejä mitä satun löytämään netistä ja useista leivontakirjoistani. Tämäkin ohje on monen eri reseptin yhdistelmä. Tyyliin pohja tuolta, täyte tuolta ja kiille joidenkin reseptin puolivälistä. Tämä tyyli sopii minulle ja tekemällähän näitä oppii kukin soveltamaan juuri oman makumieltymyksensä mukaiseksi. On toki paljon leivonnaisia jotka teen suoraan reseptin mukaisesti mutta kakut täytteineen ym. lisukkeineen syntyvät yleensä juurikin em. tavalla.

Jännityksen sekaisin tuntein veimme kakun juhlapaikalle ja voin todeta että enpä ole koskaan ennen jännittänyt näin kakun puolesta. Mieheni sanoi myös että aika riskipeliä mutta.... tämä kakku veti täydet pisteet kotiin! Voin todellakin sanoa että tämä jos mikä oli täydellinen työvoitto! Se vain harmittaa että itse en päässyt maistamaan kakkua sillä niin loistavaa palautetta sain että jo niiden perusteella olisin syönyt palan kakkua koska vain.

Kiitos tästä kuuluu myös Matiaksen äidille joka osaa aina haastaa minut tekemään uuden uutukaisia makuelämyksiä. Tuskin olisin koskaan lähtenyt tekemään juustokakkua limellä mutta nyt oli astuttava mukavuusalueen ulkopuolelle ja tartuttava rohkeasti haasteeseen.
 Koristeet;
- Renshaw, farkunsininen (powder blue) sokerimassa
- Renshaw, musta sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Wiltonin ruskea pastaväri
- Wiltonin valkoinen väriaine
- Efektisävy, helmiäinen Pacific Blue
- Efektisävy, helmiäinen Pearl White
- Sallinen, pehmeät hopeahelmet
- Confetin elintarvikeliima
- Confetin kukkamuotit, 4 kpl
- Kaksiosainen silikonimuotti, Petunia
- Isot kaunokirjaimet ja numerot -painokoristemuotti
- Pienet kaunokirjaimet -painokoristemuotti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti