tiistai 24. tammikuuta 2017

Sydänsurujen kakku

jatkaa kahvikakkujen kavalkadia.



Vuodenvaihteessa päätin pyhittää tammikuun kahvikakuille ja se päätös oli äärettömän helppo pitää! Tässä tuvassa kun tunnetusti ei makea jää pöydälle pilaantumaan ;)

Olen törmännyt useasti suklaakahvikakkuja etsiessäni sydänsurujen kakkuun joten oli selvä että tämäkin kakku tuli leipoa ja maistaa. Vaikka kakulla on hyvinkin melankolinen nimi niin maku on kyllä mitä hurmaavin. Voisin ajatella että sydänsurut helpottuvat hetkeksi tämän myötä. Ja sitä paitsi, taikinaterapia on parasta terapiaa mitä tiedän <3





Sydänsurujen kakku
(n. 2 l vuoka)
 5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
250 g maitorahkaa (laktoositon)
1/2 dl maitoa (laktoositon)
150 g voita (laktoositon)
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita sulatettu voi, maito, kananmunat ja rahka jauhoseokseen. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista uunissa 180 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla kakun kypsyyttä. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä ja halutessasi kuorruta kakku.



Kuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g margariinia tai voita(laktoositon)

Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.


VINKKI!
* Mikäli joulusta on jäänyt karkkeja kaappeihin niin ne on hyvä "hävittää" vaikka leivonnaisiin. Meidän kaapista löytyi mm. piparminttukeppejä (candycanes) iso läjä joten päätin hyöty käyttää ne murskattuna kuorrutteen pinnalle. *






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti