maanantai 10. lokakuuta 2016

Mustikkasmoothie

on helppo ja terveellinen välipala!

Vanhin tyttäreni oli kokkaillut koulussa luokkakavereidensa kanssa mustikkasmoothieta ja tykästyi siihen niin paljon että sitä piti tehdä kotona lisää. Koulupäivän jälkeen ajelimme siis lähikauppaan josta mukaan tarttui smoothien ainekset.




Alla olevasta reseptistä saa usealle henkilölle terveellisen välipalajuoman joten määrän voit hyvin puolittaa. Muistathan että smoothie juomien tekemisessä vain mielikuvitus on rajana! Kokeile rohkeasti eri makuyhdistelmiä muistaen samalla että parhaimmat smoothiet syntyvät loppupeleissä muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta kuten banaanista, jogurtista ja kourallisesta marjoja. 


Mustikkasmoothie
5 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
5 dl luomumaitoa, kevyt
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
5 dl mustikoita


 Soseuta kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi.
Kaada juoma korkeaan lasiin ja nauti heti!





Tiesitkö että smoothie on pirtelön terveellisempi vastine?

Sillä siinä, missä pirtelön sekaan pyöräytetään jäätelöä, käytetään smoothiessa nesteenä esimerkiksi jogurttia, piimää tai mehua. 

Mikäli haluat vieläkin terveellisemmän vaihtoehdon edellä mainituille niin kokeile rohkeasti vihersmoothieta. Vihersmoothie voi koostua esim. kurkusta, tomaatista, salaatista, pinaatista jne. Makeuttajana vihersmoothielle sopii hyvin esim. hunaja ja erilaiset melonit.










2 kommenttia:

  1. Nam, kiitos vielä tätäkin kautta ihanista paketeista:) Anne ( npuuhat)
    ps. pojat totesi kun luettiin reseptit läpi no vihdoin tehdään muffinsseja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi oli täysin jäänyt huomaamatta, anteeksi!! Kiva kuulla että muffinssiresepteistä oli iloa pojillesi. Uskalsin sitten laittaa ne "pakolliset" muffinivuoatkin pakettiisi vaikka niistä mainitsitkin olevan ylitarjontaa. Mukavaa marraskuun jatkoa ja joulun odotustakin jo pikkuhiljaa.

      Poista