lauantai 1. lokakuuta 2016

Ruusupolulla

on koristettu tämä kakku jonka tein mallikakuksi.
Sain Raision Confetista testattavaksi helpon ruusumuotin jota piti ilman muuta päästä kokeilemaan. Muottia löytyy myös astetta pienemmässä koossa, helppo ruusumuotti 2kpl, ja paketissa on nimensä mukaisesti kaksi kappaletta erikokoisia muotteja.

Mallikakun ruusut ovat tehty yhdellä ainokaisella muotilla joten voiko ruusujen valmistaminen enää tämän helpompaa olla! Et tarvitse kuin valitsemasi massan, kaulimen, siveltimen, mahdollisesti elintarvikeliimaa (vesikin ajaa liiman asiaa) sekä sen olennaisen, helpon ruusumuotin.


Helppo ruusumuotti

Kakun pohjaksi halusin utuisen vaalean sävyn joten kuorrutin kakun vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla johon sekoitin aavistuksen verran norsunluun/ihonväristä Wiltonin pastaväriä. Näin kova valkoinen sai hieman pehmeyttä. Kakun alareunaa koristaa kaunis valkoinen pitsi jonka sinetöi silikonisella helminauhamuotilla tehty helminauha. Sinne tänne on ripoteltu muutama syötävä timantti.
Valkoisiin ruusuihin käytin testimielessä Kinuskikissan uutuustuotetta, lumivalkoista vaniljamassaa, joka oli yllättävän helppo työstää ja ruusut saivat näin helpolla muotonsa. Kuivumisaikaa ne toki vaativat, ainakin sen vuorokauden jos kaksikin. Kinuskikissan massoja tulen käyttämään jatkossakin joten kannatti laittaa kokeiluun. Mikäli kukkien täytyy kuivahtaa nopeammin muotoonsa niin suosittelen käyttämään Renshaw:n kukka- ja muotoilumassaa joka kovettuu melkeinpä jo työstettäessä muotoonsa. Muistathan että kukka- ja muotoilumassalla ei suositella kakun kuorruttamista!!

Vaaleanpunaiset ruusut saivat värinsä yhdistämällä vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa että Renshaw:n vaaleanpunaista sokerimassaa. Parhaimman sävyn aikaansaamiseksi kannattaa rohkeasti sekoittaa massoja toisiinsa. Itse en laske prosenteissa massojen suhdetta toisiinsa vaan lisään valkoiseen massaan asteittain vaaleanpunaista massaa ja lopetan kun sävy näyttää mielestäni hyvältä.
Kuiviin kukkiin voi halutessaan lisätä efektisävyjä jolloin kukat saavat syvyyttä ja siten elävyyttä. Valkoisiin ruusuihin lisäsin Vanilla Mist efektisävyä jossa on kaunis helmiäiskiilto. Hennon vaaleanpunaiset ruusut saivat sävynsä Städterin vaaleanpunaisesta kimallejauheesta.

Lopputulemana kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan kauniin hauras ja kuitenkin omalla tavallaan sillä on voimakas sanoma. Ruusut ovat siitä upeita kukkasia että niiden tarina ei lopu koskaan ja suosinkin niitä monissa, hyvinkin erityyppisissä, kakuissa/leivonnaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti