torstai 20. syyskuuta 2018

Halloween

kakku pukeutuu pikku mustaan ja pinnoille ripotellaan upeita spriklettejä, koristerakeita sekä nonparelleja.
Korkeat kakut ovat olleet jo tovin muotia ja useat kotikeittiössäni valmistuneet kakut ovat rakennettu sen mukaisesti.

Kuvan mukainen kakku on rakennettu sillä ajatuksella että sen pystyy jokainen tekemään riippuen siitä kuinka paljon on leiponut, tai yleensäkin koristellut kakkuja. Kakku on valmistettu käyttämällä apuna styroxista harjoituspohjaa joka toimii näin kakkupohjana ja tällöin kakku säilyy myymäläkäytössä käytännössä katsoen iät ja ajat. Harjoituspohjia on saatavilla monen kokoisia/muotoisia ja tässä olen käyttänyt halkaisijaltaan 2 x 20cm harjoituspohjaa.

Tämän postauksen kakku toimii inspiraation lähteenä ja jos päätät valmistaa kuvan mukaisen kakun niin suosittelen käyttämään kakkupohjan valmistamiseen PME:n alumiinista kakkuvuokaa.  PME:n vuoka on oikeasti täydellinen vuoka kakkupohjan leipomiseen joten siihen investoiminen ei varmasti ole rahan haaskausta. Seuraava kuva, tarvikelistan jälkeen, on hyvä esimerkki siitä miten kakkupohja on valmistunut tasaisesti ja kauniisti.


* näitä tarvitset *
Renshaw musta sokerimassa 1 kg
elintarvikeliimaa
koristerakeet
- snowy Night
- silver seguins
- pinkki mix 100g
- bubbles 100 g
- nonparelli, ystävänpäivä
- PME kakkuvuoka 20cm
- kakkualusta

* kokoaminen ja kuorrutus *

valmista 2 kpl:tta kakkupohjia halkaisijaltaan 20cm vuoassa. Täytä kakut ja anna niiden tekeentyä mielellään seuraavan päivään. Etenkin jos kyseessä on moussekakku. Kakku pinnoitetaan kreemillä tai kermavaahdolla ennen sokerimassalla kuorruttamista. Näin eristetään kakku jotta kuorrute ei kärsi. Tämä on erityisesti silloin riskinä kun täytteeseen on lisätty liivatetta. Liivate ja massa eivät pidä toisistaan! On myös hyvä muistaa että massapinnoitteinen kakku ei pidä säilytyksestä kakkukuvun alla. Unohda siis kakkukupu!

Seuraavana päivänä kokoat kakun paksulle kakkualuselle jotta sen kantaminen on sujuvampaa ja jotta alunen ei anna periksi kakun painon alla sillä kakku saattaa painaa yllättävänkin paljon.

Kakku on kuorrutettu Renshawn mustalla sokerimassalla jota tämän kokoiseen kakkuun on hyvä varata 1 kg. Massasta kaulitaan noin 3mm paksuinen levy. Levyn tulee olla niin iso että se ulottuu reilusti yli kakun alareunojen. Näin saat reunat tasoiteltua kauniisti, eikä reunoihin jää ns. elefantin ihoa.
* koristeet *

liimataan kiinni elintarvikeliiman avulla eli todella helppoa!

Kakun päälle on tehty käsin pyörittämällä/muotoilemalla massasta pisaroita. Pisarat on laitettu kakkuun ns nurinpäin. Mikäli haluat toteuttaa pisarat muulla tavoin niin sekin toki onnistuu. Esimerkkinä kreemipursotukset taikka itse tehdyt marengit.Näin kakku on valmis ja oli oikeasti helppoa kuin heinän teko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti