torstai 20. syyskuuta 2018

Mango- ja passionhedelmämarengit

saivat makunsa makutomusokeriperheen uudesta jäsenestä ♥





Makutomusokerien huima voittokulku jatkuu ja uutuus makuja putkahtaa vähä väliä esiin.

Makutomusokerit ovat pääsääntöisesti puhtaan valkoisia, poikkeuksena Jaffa Twist joka on vaaleanruskeaa, joten niiden värjääminen on helppoa. Värjääminen kannattaa tehdä pastaväreillä jotta värjättävän kohteen koostumus ei kärsi. Minä päätin kokeilla mango- ja passionhedelmä makutomusokerista valmistettuja marenkeja ja olivathan ne vaan niin herkullisia. Maku ei ollut kovinkaan vahva, vaan lähinnä sellainen mieto, joka sopii minulle oikein hyvin joten tätä makua tulee varmasti tehtyä uudestaan. On hyvä muistaa että makutomusokereilla voit maustaa myös kaikkea muutakin ihanaa, esimerkkinä kreemit, kermavaahdot sekä miksei jäätelötkin. Kurkkaa tästä linkistä -> makutomusokerit, ihanan herkulliset makuvaihtoehdot!

Marengit värjäsin kolmeen eri värisävyyn ja se onnistuu helposti käyttämällä apuna Wiltonin Color Swirl koristelusettiä.  Paketti sisältää kolmiosaisen liittimen, kaksi kpl tyllia (2A ja 1M) sekä 6 kpl:tta kertakäyttöisiä pursotinpusseja. Ihan mahtava setti jota suosittelen lämpimästi kaikille. Mutta hei, nyt tekemään marenkeja ♥





Mango- ja passionhedelmämarengit
  (kaksi pellillistä)
4 kananmunan valkuaista
tippa ProGelin värejä

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. 

Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää, ja kiiltävää, eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Kaada marenkivaahto pursotinpussiin jossa on valitsemasi tylla. Voit pursottaa marengit lähekkäin sillä ne eivät laajene uunissa.

Kuivata marengit uunin keskitasolla n. tunnin ajan tai kunnes ne irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista. 

3 kommenttia:

  1. Niin kauniita marenkeja ♥ Makutomut on kyllä ihan maailman paras keksintö! Mutta niitä alkaa olla kaapissa jo sen verran, että kohta ei mahdu enää :D Ne on niin ihania, kun niitä voi käyttää niin tuhanteen eri asiaan :)

    Ainiin ja mä oon törmänny muutamaan makuun, joiden luulin olevan puhtaanvalkoisia, mutta alkaessani tehdä marenkia niistä tulikin ihan ruskeeta. Joku Apple crumble ja glögi-tomusokeri ainakin ovat sellaisia, joiden muistan yllättäneen ja joiden kanssa jollain ihanalla sävyllä värjääminen ei olekkaan onnistunut :D Mutta onneks kaikki muut tähän mennessä on olleet just ihanan puhtaanvalkoisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Olet oikeassa että on olemassa makutomusokereita jotka eivät ole puhtaan valkoisia. Pitänee korjata yllä olevaan tekstiin. Hyvä huomio, kiitos siitä.

      Tarkoitat glögillä varmaan mulled wine makutomusokeria joka oli Confetissa kausimakuna?! En ole käyttänyt kyseistä makutomppaa joten en uskalla siihen sanoa varmuudella mitään mutta jos itse olet käyttänyt sitä niin silloin tiedät paremmin. Kiitos. Sen tiedän että Jaffa Twist (appelsiinisuklaa) on väriltään vaaleanruskeaa mutta tuo oli uutta tietoa että myös apple crumble olisi vaaleanruskeaa sillä muistaakseni se oli puhtaan valkoista...

      Mutta kyllä, makutomusokerit ovat ♥

      Poista