Nyt on taas se aika jolloin tuvan täyttää hurmaava piparkakkujen tuoksu. Voikin siis varmuudella sanoa että joulu on jo ovella. Voit tehdä piparkakkutaikinan itse tai käyttää hyödyksi kaupan pakastealtaita joista vain valitset sen oman suosikkitaikinasi.
Pikeerin tai Royal icing:n voi tehdä itse mutta valmiita koostumuksiakin löytyy esim. Confetista (Renshaw, Royal Icing 400g).
Piparkakkutaikina
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia
Paloittele huoneenlämpöinen voi/margariini isoon kulhoon
(jääkaappikylmää margariinia voi pehmentää hieman mikrossa). Mittaa
joukkoon sokeri.Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.
Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy ja ota muoteilla kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä, n. 5 minuuttia.
Paista 200 asteessa, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä, n. 5 minuuttia.
Jäähdytä piparit ja koristele pikeerillä tai kaupan sokerikuorrutteella. Päälle voi ripotella nonparelleja, strösseleitä, sokerihelmiä tai koristerakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti