perjantai 7. lokakuuta 2016

Vanhanajan sokerikakku

on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaimmista kahvikakuista.




Leivoin lapsena usein sokerikakkua ja kakun viimeistelin melkeinpä joka kerta ihanan herkullisella kahvikuorrutteella.

Suklaa on näytellyt aina suurta osaa leivonnaisissani ja tähänkin piti tuoda jotain suklaan sävyttämää. Niinpä kuorrute on lainattu suoraan mokkapalojen kuorrutteesta ja vaikka ei suoraan suklaata olekaan niin se maistuu taivaallisen hyvältä.




Vanhan ajan sokerikakku
(vuoan vetoisuus n. 1,2 l)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
50 g voita (laktoositon)
1 dl maitoa (laktoositon)

Voitele vuoka voilla tai margariinilla. Jauhota voideltu vuoka vehnäjauhoilla. Kopauta ylimääräinen jauho pois vuoasta napauttamalla vuokaa esim. tiskialtaan sisäreunaan. Näin ylijäänyt jauho kopsahtaa altaaseen ja voit pyyhkäistä talouspaperin avulla "ylijäämät" roskiin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula voi.  Sekoita hyvin esim. nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 25-30 minuuttia. 
Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, 
-kakku on valmis. 

Jäähdytä kakku hyvin ja halutessasi kuorruta alla olevan reseptin mukaisesti.

Suklaakuorrute;
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g voita (laktoositon)

 Sulata voi kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Levitä kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.




Kahvikakut ovat siitä ihania leivottavia että melkeinpä aina omasta kaapista löytyy ainekset joilla pystyy leipomaan kakun todeksi.

Kahvikakun voit kuorruttaa mutta ilman kuorrutettakin kahvikakku säilyttää varmasti asemansa kahvipöydän kestosuosikkina. Meillä kahvikakkua leivotaan myös arkena, omaksi iloksi, ja etenkin silloin kun pitää saada äkkiä tarjolle jotain makeaa ja mehevää, suussa sulavaa herkkua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti