tiistai 11. huhtikuuta 2017

Oreo juustokakku

taittaa makeanhimon helposti.




Oreo juustokakkuja on voinut bongata jo useamman ajan leivonta-alan blogeista, sekä leivontalehdistä, ja tämä kakku onkin sopiva sekoitus kaikkea bongaamaani.

Olen aina pitänyt oreo kekseistä, tai ainakin siitä alkaen, kun kyseinen keksi rantautui Suomeen :)   Siten olen mielenkiinnolla seurannut Oreon matkaa myös leivonnaisiin ja niin päätin itsekin leipoa juustokakun joka täyttäisi makuhermot herkullisella oreolla makustettuna. Ja miten herrrrrkullista tämä onkaan, jestas. Tämähän vie melkein kielen mennessään, nams (ja lenkkitossut kiittää kun pääsevät ulkoilemaan vähän useammin ja pidemmälle)!




Oreo juustokakku
(vuoan halkaisija 18-20 cm)

Keksipohja 
150 g Oreo tai dominokeksejä
40 g voita

Täyte
150 Oreo tai Dominokeksejä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria


Pohja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan reunus, tai reunavuoka, tarjoiluvadille. Painele keksimuru-voiseos tiivisti pohjaksi.

Täyte
Rouhi keksit paloiksi monitoimikoneessa. Mittaa kulhoon kerma ja vatkaa se kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Siivilöi joukkoon sokerit ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keksimurut ja vatkaa, kunnes seos on niin paksua että sitä voisi pursottaa. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, ettei seos juoksetu. 

Aseta reunakalvo, tai leivinpaperisuikaleet, vuoan reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai mieluummin yön yli. Itse käytän kakun aina yön yli jääkaapissa jotta maut tasoittuvat.

Koristele kakku haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta. Itse pursotin kakun pinnalle kermanokareet joiden väliin asettelin puolikkaita oreo keksejä. Ja jotta sain koristeluun lisää makeaa potkua niin paloittelin joukkoon erikokoisia, paloiteltuja/murskattua, oreo keksejä. Kaiken tämän kruunasi ihanat oreo suklaanapit joita ripottelin keksien joukkoon.

Koristelu
1 dl kermaa
0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
Oreo tai Dominokeksejä
Marabou Oreo suklaanappeja 


VINKKI
* vähennä tomusokerin ja vaniljasokerin määrää mikäli et halua makean makeaa versiota *
* mikäli pidät paksummasta keksipohjasta niin valmista pohja suhteella 200 g keksejä sekä 50 g voita * 
* tuplaa kuorrutemäärä (kerma ja vaniljakreemijauhe) mikäli haluat kermakoristetta reilusti *





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti