sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tiikerimuffinit

taikovat tiikerikakun uuteen muotoon.



Minun yksi suuri maku rakkaus on ehdottomasti tiikerikakku ja senpä tähden halusin leipoa sen sopivaksi suupalaksi.

Tiikerikakku on saanut selvästi pysyvän jalansijan suomalaisen kahvikulttuurin kylkeen ja se on vuosikaudet saanut herkkusuiden suupielet nousemaan ylöspäin. Ja mikä ettei? Tiikerikakku on selvästi ansainnut paikkansa kahvipöydän klassikkokakkuna ja siitä on sen loputtoman suosion myötä tehty monenlaisia variaatioita. Milloin sen suklaisiin raitoihin on lisätty raikasta minttua, tai mehukasta appelsiinia, tai jos on ollut oikein rohkea niin mikseivät raidat olisi voineet saada lisäpotkua lakritsikastikkeesta?
 
Minä olen kuitenkin sen aikakauden ihmisiä jolloin ainoa oikea tiikerikakku sai raitansa herkullisesta kaakaosta ja niinpä nämä muffinit saivat jakaa kaakaon ilosanomaa eteenpäin. Omat lapseni rakastavat näitä muffineita, nimenomaan kaakaoraidalla, joten annoin vispilät nuorimman neitosen käteen ja hyvinhän tuo tuntui sujuvan! Selvästi leipuriainesta.




Tiikerimuffinit
(12-14 kpl)

Taikina
200 g voita (laktoositon)
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (laktoositon)
2 rkl kaakaojauhetta
´
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lukuun ottamatta kaakaojauhetta. Lisää kerma vuorotellen kuivien aineiden kanssa, varovaisesti sekoittaen hyvin sekaisin. Ota massasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. 

  Valmistele muffinipelti lisäämällä koloihin paperisia muffinivuokia. Mikäli et omista muffinipeltiä niin käytä pahvisia muffinivuokia. Pahviset muffinivuoat pitävät muotonsa hyvin eivätkä vuoat pääse leviämään taikinan painosta. 

Lusikoi vaalea massa pursotinpussiin ja tumma massa omaan pursotinpussiinsa. Pursota vaalea massa muffinivuokiin niin että jätät tilaa tummalle massalle. Pursota tumma massa vaalean massan kaveriksi ja laita muffinit uuniin kypsymään.

Paista muffinit uunin keskitasolla 175 asteessa, noin 15 minuuttia.


Varmista muffinien kypsyys cocktail- tai hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat valmiita.





3 kommenttia:

  1. Hei. Voiko kerman korvata maidolla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että voi. Vaihtaisin täysmaitoon, jos päätyisin kokeilemaan maidolla. Käypä kertomassa miltä maistui. Mukavaa vkloppua.

      Poista
  2. Tällä ohjeella oon tehny aina ja on tosi hyviä! ����❣️

    VastaaPoista