perjantai 16. helmikuuta 2018

Ruusuin koristeltu kakku

on äärettömän helppo toteuttaa, eikä vaadi tekijältään mahdottomuuksia, joten jokainen uskaltaa lähteä tekemään kuvan mukaista kakkua.
Kevät on tulossa hurjaa vauhtia ja sen myötä käynnistyy juhlakausi johon liittyy niin ylioppilasjuhlia kuin häitä ym. suuria tunteita täynnä olevia juhlia.

Täytekakut ovat yksi tärkeä osa juhlaa ja siksi sen tuleekin näyttää kahvipöydän kuningattarelta ja näin se onnistuu helposti. Tarvitset vain helpon ruusumuotin jolla saat valmistettua kauniit ruusut kakkuun kuin kakkuun. Helppoja ruusumuotteja löytyy kahdessa eri paketissa/koossa. Kuvan mukaisessa (alla oleva kuva) paketissa on yksi ruusumuotti jolla valmistat useita erikokoisia ruusuja. Tämän postauksen ruusut ovat valmistettu tekstin alla olevalla muotilla mutta halutessasi voi valita muotin "pikkusiskon" eli helpon ruusumuotti2! Pakkauksen takaa löydät vaihekuvat joiden avulla voit valmistaa ruusut. Tarvittaessa löydät linkin you tube videoon jossa ruusujen valmistus näytetään kädestä pitäen, aina alusta loppuun saakka. Video avaa ehkäpä enemmän sitä tapaa millä voit valmistaa ruusut näppärästi. Suosittelenkin katsomaan videon. Videon löydät Confetin verkkokaupasta kirjoittamalla tuotehaku ruutuun helppo ruusumuotti. Näin avautuu näkymä muottiin ja vierittäessäsi ruutua alaspäin näet kohdan jossa neuvotaan kurkkaamaan käyttöohjevideo.


Ruusut kannattaa valmistaa Renshawn kukka- ja muotoilumassaa sekä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa apuna käyttäen.  Näin varmistetaan että kukista tulee ohuita ja kestäviä.

Ruusut voi, ja kannattakin, tehdä ajoissa valmiiksi sillä massasta valmistetut kukat säilyvät useita viikkoja syömäkelpoisina. Kukat tulee säilyttää huoneenlämmössä, rasiassa jossa on kansi päällä mutta ei tiivisti suljettuna. On myös hyvä muistaa, että Renshawn kukkamassa kuivuu yksinään kivikovaksi, joten en välttämättä suosittelisi käytettävän tätä massaa lasten kakkujen koristeisiin lainkaan. Renshawn kukka- ja muotoilumassa ei myöskään sovellu kakkujen päällystämiseen.


VINKKI
Vaikka kakku on koristeltu ruusuin, ja on näyttävä näinkin, niin voit hyvin lisätä ruusupolun viereen juhlan aiheen mukaisen koristeen/tehosteen. Alla olevia koriste/tehoste ehdotuksia löydät Confetin verkkosivuilta sekä Confetin kivijalkamyymälöistä (valikoimat vaihtelee myymäläkohtaisesti). Avaa Confetin verkkosivut ja kirjoita tuotehaku ruutuun kohde jota etsit, esim. timanttinen. Tällöin valikko tarjoaa useita ehdotuksia sanalle timanttinen. 

*vuosijuhlat (lapset, aikuiset), -mm., hahmoja, viirinauhoja ym *
* häihin, - mm., hahmot, timanttisia sydämiä, teksejä ym. *
* yo juhliin, - mm., lyyra tai ylioppilashattu *
* rippijuhliin, - mm., tyttö tai poikahahmo, timanttinen risti*
* ristiäisiin, - mm., kastekoristeet sekä käsintehdyt koristeet *
(käsintehdyt koristeet myymäläkohtaisia)


Olen värjännyt vaaleanpunaiset ruusut sekä ruusunlehdet ProGelin pastaväreillä.

Halusin ruusut kauniin vaaleanpunaiseksi, mutta kuitenkin niin, että vaaleanpunainen ei olisi liian läpi tunkeva. Päädyin siksi vanhaan roosaan. Vanha roosa sävyn saat käyttämällä pinkkiä sekä ruskeaa pastaväriä. Ruskeaa väriä tulee laittaa vain hyvin, hyvin vähän sillä se on hallitseva verrattuna pinkkiin. Lehdet värjäsin vihreällä pastavärillä ja lehtien kuivuttua tomutin ne erisävyisillä tomuväreillä. Lopuksi suihkautin ruusut ja lehdet helmiäisen sävyisellä kimallespraylla ohuelti. Spray kannattaa suihkauttaa mahdollisuuksien mukaan ulkona sillä se värjää kaiken ympärillä olevan kauniin helmiäiseksi.

Moni varmaan pisti merkille että kakun reunaa sinetöi kaunis musta pitsinauha. Löydät tästä postauksesta, säihkyvän kimaltava pitsi, vinkkejä siihen että miten sinäkin voit valmistaa upeana säihkyvän pitsin. Pitsin valmistaminen on oikeasti helppoa, ja nopeaa, joten sitäkään ei pidä turhaan arastella. Rohkeasti vain kokeilemaan sillä upeilla pitsinauhoilla viimeistelet kakun näyttävästi! Tämän kakun pitsi on valmistettu käyttämällä apuna pitsimattoa nro1 ja värinä on upeana hehkuva musta Städterin pitsiaine. Pitsimattoja on useita eri mallisia joten voit tutustua Confetin valikoimaan tästä -> silikoniset pitsimatot. Väreissäkin on valinnan varaa joten käy vilkaisemassa muutamia vaihtoehtoja kohdasta pitsiaineet. Pitsiaine värivaihtoehtoja saattaa löytyä Confetin kivijalkamyymälöistä lisääkin joten poikkea ihmeessä paikan päälle kurkkaamaan valikoimaa.

Kakun viimeisteli kaunis helminauha jonka voit valmistaa Pavonin silikonisella muotilla, 3 helminauhaa. Muotti on kieltämättä aika arvokas, mutta voin kertoa että se on ollut minulle yksi must ostos, sillä muottia tulee käytettyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Toki kakun reunan voi jättää ns. viimeistelemättä mutta onhan upeana kimaltava helminauha nyt vaan niin kaunis! Ja tämäkin ihanuus löytyy muuten Confetista;)


* Confetin kivijalkamyymälöitä löydät seuraavilta paikkakunnilta *

Espoo
Jyväskylä 
Pirkkala
Raisio
Rovaniemi
Tuusula
Vantaa
4 kommenttia: