tiistai 2. elokuuta 2016

MANSIKKAMUFFINIT

leivoin edelleen kesän makuja kunnioittaen sillä saimme lähituottajalta vielä vastapoimittuja, ihania punaposkisia, mansikoita talven varalle. Mansikoista osa pääsi näihin muffineihin ja osa lasten suihin.



Tuore mansikka on sen verran herkullista, ja lyhytaikaista herkkua, että siitä leivon useita muffiniversioita ja tietenkin muutakin hyvää. Vitamiinipitoisesta mansikasta on moneksi. Kesän makein herkku! Alkuperäisessä ohjeessa on selkeästi enemmän mansikkaa kuin tässä omassa versiossani mutta tämä maistui herkulliselle pienemmälläkin määrällä.




Mansikkamuffinit
(n. 10 kpl)

125 g voita
150 g sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
220 g vehnäjauhoja
1 dl maitoa
150 g mansikoita pilkottuna


Ohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vaahtoon varovaisesti käännellen vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi pilkotut mansikat.

Paista uunissa 180 asteessa, n. 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Muffini on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä valmiit muffinit.

Pursota muffinien päälle haluamasi kuorrute ja koristele tuoreilla mansikoilla. Omani koristelin kermavaahdolla joka on mielestäni paras kuorrute muffiniin kuin muffiniin.




Ihanat mansikkakauteen sopivat ruudulliset mansikkamuffinivuoat löytyivät Confetista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti