sunnuntai 7. elokuuta 2016

Fantasiakeksit ristiäisiin

leivoin kummityttömme äidin, Marian, toiveesta.


Keksit olivat äärimmäisen helppo toteuttaa sillä sain täysin vapaat kädet näidenkin luomuksien suhteen. Toiveena oli ainoastaan pikeerikuorrutus jonka toteutin kahdella eri värillä. Ristiäisten kakut mukailivat vaaleanpunaista/valkoista linjaa joten mielestäni keksit tuli "värittää" samaan tyyliin. Näin tarjoiltavat olivat värimaailmoiltaan yhtenäisiä.

Keksit saivat muotonsa kolmesta eri muotista joista kaksi muottia löytyi Confetin valikoimasta, vauvanjalka- sekä sydänmuotti. Perhosen olen saanut jonkin leivontalehden kylkiäisenä, ei vain tule mieleen että mikä se lehti mahtoi olla?!


Fantasiakeksit
(n. 70 kpl keskikokoisia keksejä)
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia, raastettua sitruunankuorta jne.
6 -6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1 /2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa (voi jättää pois mikäli käytät esim. vähäsuolaista voita)

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinsokeri ja aromi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuuteen desilitraan jauhoja leivinjauhe sekä suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Muista että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita pehmeäksi taikinaksi.

Peitä kulho ja anna tekeentyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia, tai kunnes taikina on kovettunut.

Kauli taikina 3-5mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita.

Paista uunissa 200 asteessa n. 4-7 minuuttia (keksin koosta riippuen) kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.








Näin kaikki 70 keksiä saivat muotonsa ja toivotun pikeerikuorrutuksen. Pikeerin pursotuksessa on selkeästi omat niksinsä ja harjoitus tekee tässäkin tehtävänsä. Valitsin ns helpot muotit keksien toteutukseen koska välttelin haastavia kuvioita sekä monivaiheisia työvaiheita sen tiimoilta. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti