keskiviikko 17. elokuuta 2016

Mokkapalat

leivoin Fazerin innoittamana.

Fazer lähetti minulle viimeviikolla superihanan palkintokassin jonka sisältö oli selkeästi painottunut suklaaseen.



Nämä mokkapalat ovat kuohkeita ja maistuvat myös niille jotka noudattavat normaalia ruokavaliota. Gluteenittoman jauhoseoksen voit korvata vehnäjauhoilla, sillä tavoin saat tarjolle perinteiset mokkapalat.

Tässä muutamia linkkejä resepteineen vehnäpohjaisiin mokkapaloihin sekä sen "sukulaisiin"

Oman versioni mokkapaloista tein laktoosittomana mutta voit aivan hyvin käyttää myös "tavallisia/laktoosipitoisia" maitotuotteita mikäli tarjottavan ei tarvitse olla laktoositon.




Mokkapalat
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua margariinia tai voita (laktoositon)
1 1/2 dl maitoa (laktoositon)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. 

Paista 225 asteessa, noin 15 minuuttia.

Kuorrutus;
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvijuomaa
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita (laktoositon)
nonparelleja/koristerakeita

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, koristerakeita lukuun ottamatta, ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.

HUOM! Muistathan tarkistaa nonparellien ainesosaluettelon!!

 Useat nonparellit pitävät sisällään vehnää!! Tällöin tuote EI luonnollisestikaan ole gluteeniton, eikä näin ollen sovellu henkilölle jolla on keliakia. Mikäli nonparellit sisältävät vehnätärkkelystä niin tällöinkin tulee noudattaa varovaisuutta sillä herkimmät keliaakikot reagoivat vehnäpitoiseen tärkkelykseen.

Myös pähkinäallergikkojen on syytä noudattaa varovaisuutta nonparellien/koristerakeiden suhteen sillä osa niistä sisältää esim. maapähkinää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti