maanantai 9. tammikuuta 2017

Paras kahvikakku

on nimensä, ja jokaikisen murusen, veroinen.



Olen suuri kahvikakkujen ystävä, ja jos totta puhutaan niin melkeinpä kaiken makean ystävä, joten olen päättänyt keskittää tammikuun hyvinkin kokonaisvaltaisesti kahvikakuille. Oi ihanuutta, mikä makea tammikuu onkaan menossa. Vatsa kiittää :)

Tämän postauksen kahvikakku on minulle uusi tuttavuus mutta olen varma että tästä alkoi hyvin pitkä ystävyyssuhde kyseiseen kahvikakkuun. Tosin, kertoohan sen jo nimikin. paras kahvikakku! Vinkkinä vielä että tämä kahvikakku vain paranee kun se käy pakkasessa. Ihana vierasvara.





Paras kahvikakku
(n. 2,4 l vuoka)
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä (laktoositon)
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa

Muruseos
1,5 dl ruskeaa sokeria, esim. muscovado- tai fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
3 rkl voita
ripaus suolaa


Taikina
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä sekoittaen. Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili, ja sekoita taikina hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää taikinaan.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.


Muruseos
Laita ainekset kulhoon ja nypi ainekset sekaisin. Ripottele kahvikakkuvuokaan muruseos. Kaada loput kakkutaikinasta muruseoksen päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti