sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Sokerikakku kahvikuorrutteella

on helmi muiden makuaarteideni joukossa.




Sokerikakkua leivottiin lapsuudenkodissani aika ajoin ja sen kruunasi herkullinen kahvikuorrute.

Sokerikakku on minulle yksi tärkeimmistä, sekä yksi parhaimmista ja yksinkertaisimmista, leipomuksista joten se saa yksinoikeuden aloittaa uuden vuoden 2017. Samalla kuitenkaan unohtamatta matkaa mikä on kuljettu aina tähän päivään saakka. Sokerikakku on siten myös yksi niistä kakuista jonka vuoksi blogi on olemassa ja jonka vuoksi tartun suurella sydämellä vispilöihin vähintään kerran viikossa, joka kerta odottaen jotain suurempaa makuelämystä tai paluuta makumuistojen pariin.

Sokerikakku. Pala makumuistoja, nyt ja aina. Suurella ja makealla sydämellä.
Rakkaudesta leivontaan.




Sokerikakku
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä.


kaakaokuorrute
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
25 g voita (laktoositon)

Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti