maanantai 23. tammikuuta 2017

Ryhmä Hau

tassuttelee jo tottuneesti kakkuun.Ryhmä hau on sulattanut pienten lasten sydämet, eikä ihme. Ovat ne vaan niin ihania!

Tämän mallikakkusen lähtökohtana oli se että jokainen pystyisi valmistamaan kuvanmukaisen kakun kotikeittiössään, ilman ylimääräisiä ärräpäitä ja ilman harmaita hiuksia. Ja näin se tapahtuu!
Kakun koristeluun tarvitset
 
* Renshaw:n sokerimassoja eri väreissä *
 turkoosi
punainen
oranssi
keltainen
vihreä
musta
valkoinen 

Kuorrutus; Kakun kuorrutukseen valitsin turkoosin värin ja tämän kokoiseen kakkuun (halkaisija 15cm) tarvitset 2 pakettia massaa eli yht. 500g. Massaa jää reilusti yli mutta se ei haittaa sillä voit tehdä "ylijäämä" massasta esim. koristeita kakkuun. Älä säilytä massaa mikäli siihen tarttuu kiinni aineksia kakusta, voikreemistä tms. sillä säilytettävään massaan ei saa sekoittua muita elintarvikkeita.

Kaulapanta; Kaulapannan tein punaisesta väristä ja sitä ei mennyt todellakaan kuin muutamia kymmeniä grammoja. Renshawn massoja myydään pääsääntöisesti 250g paketeissa joten tästä jää käytettäväksi massaa seuraavaankin kertaa. Ylijääneen massan voit kääriä muovikelmuun ja sulkea sen tiivisti minigrip pussiin (tai vastaavaan pussiin) ja säilöä sen huoneenlämmössä. Kaulapannan voit liimata kakun pintaan joko vedellä tai elintarvikeliimalla. Älä säilytä massaa mikäli siihen tarttuu kiinni aineksia kakusta.

Kaulapannan harmaa solki on sekoitettu mustan sekä valkoisen sokerimassan kesken. Voit halutessasi ostaa massan valmiiksi harmaana.  


* Lisäksi *
Confetin elintarvikeliima
Koristelu luita
Wiltonin minisydänmuotti
Wiltonin minipallomuotti
Ryhmä hau kakkukuva
Kakkukoriste Vainu
Kakkukoriste Samppa


Tassun jäljet;  tein Wiltonin minisydänmuotilla ja Wiltonin minipallomuotilla. Tassun jäljet liimasin kakun pintaan elintarvikeliimalla. Tassuihin käytin oranssia, vihreää, punaista ja keltaista sokerimassaa.

Ryhmä hau logo; Olen käyttänyt kakussa ryhmä hau kakkukuvaa josta leikkasin saksilla ryhmä hau logon pois ja liimasin sen yksinkertaisesti vedellä kiinni sokerimassan pintaan.

Kakkukoristeet; Vainu ja Samppa ovat myytävinä omina kappaleinaan. Lisää koiramaista rekvisiittaa voi ripotella vaikka syötävien koristelu luiden muodossa. Ripottele luut kakun pintaan taikka alareunaan, taikka sekä että. Koristelu luita löydät Confetista, Raision myymälästä. Koristelurakeet ym. ovat myymäläkohtaisia joten tarkista oman alueesi lähimyymälästä että löytyykö heiltä vastaavia luita.

Helppoa, eikö totta?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti